"Είναι τρελός ο τρόπος που βγάζει τη μπάλα από την άμυνά της η Άρσεναλ"

Η Άρσεναλ δεν κατάφερε να φύγει με το τρίποντο την περασμένη Κυριακή από την έδρα της Γουότφορντ αν και προηγήθηκε με 2-0 με τα δύο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ και αιτία ήταν για μία ακόμα φορά η αδυναμία που έδειξε στα μετώπισθεν.

Χαρακτηριστική στιγμή η φάση του 53ου λεπτού, με τους παίκτες των γηπεδούχων να πιέζουν και τους κανονιέρηδες να προσπαθούν με πάσα να σπάσουν το πρες, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να υποπέφτει όμως σε τραγικό λάθος σε μεταβίβαση που έκανε στη μεγάλη περιοχή της ομάδας του και τον Κλέβερλι να τιμωρεί τους

Λονδρέζους μειώνοντας σε 2-1 με σουτ.

Αυτή η φάση δεν ήταν τυχαία ή μεμονωμένη, σύμφωνα με τον Πίτερ Κράουτς, με τον Άγγλο παλαίμαχο στράικερ να εξηγεί μέσω στήλης που διατηρεί στην "Daily Mail" πως ο τρόπος που προσπαθεί να αναπτύσσεται από την άμυνά της η Άρσεναλ, έχει φέρει καταστροφικά αποτελέσματα.

"Μου αρέσουν οι ομάδες που θέλουν να κάνουν παιχνίδι από την άμυνά τους αλλά αυτό που έκανε κατ'εξακολούθηση η Άρσεναλ στο Vicarage Road ήταν μία τρέλα. Με έκανε να σκεφτώ μία εποχή που η Σουόνσι είχε μόλις ανέβει στην Premier League τη σεζόν 2011-12 με τον Μπρένταν Ρότζερς, όπου έπαιζε με τον ίδιο τρόπο που θέλει να επιβάλλει στην Άρσεναλ ο Ουνάι Έμερι.

Ήμουν τότε στην Στόουκ και ξέραμε τι θα συνέβαινε όταν ήρθαν στην έδρα μας. Η Σουόνσι είχε τη φιλοσοφία μας και εμείς ήμασταν κάτι παραπάνω από χαρούμενοι που θα τους αφήναμε να κάνουν αυτό που ήθελαν. Ξέραμε ότι θα έπαιζαν με πάσες από την άμυνα αλλά δεν θα άντεχαν το πρέσινγκ.

Έτσι και έγινε. Τους κλέβαμε συνέχεια τη μπάλα και είχαμε πάρα πολλά σουτ. Τελικά νικήσαμε 2-0. Η Άρσεναλ ήταν πολύ τυχερή που δεν είχε παρόμοια μοίρα με την Σουόνσι. Ακόμα και όταν προηγήθηκε με 2-0, ποτέ δεν πίστεψα πως θα τα κατάφερναν.

Πηγή: sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα