"Ευχή να μην κλαίμε μια μάνα 24 ετών" - Ποινική για Οδύσσεια

Ποινική διαδικασία βρίσκεται σ’ εξέλιξη αναφορικά με την υπόθεση του τραγικού θανάτου της 24χρονης Οδύσσειας Ιακώβου το περασμένο Σάββατο στον Στρόβολο. Η άτυχη νεαρή έχασε ακαριαία τη ζωή της, όταν στην προσπάθειά της να πιάσει νερά από ράφι, στο εστιατόριο όπου δούλευε, το ράφι έγειρε, με αποτέλεσμα να την καταπλακώσει.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας έχει αρχίσει τις διαδικασίες της ποινικής έρευνας. Σύμφωνα με τον Δ/ντη του τμήματος, ο οποίος μίλησε στο SigmaLive, η διαδικασία άρχισε στη βάση της σχετικής νομοθεσίας που

αφορά τον Περί Ασφάλειας στην εργασία Νόμο. Βάσει αυτού του νόμου, ανέφερε ο κ. Αναστάσιος Γιαννάκη, θα διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των εργοδοτών. Είναι σημαντικό, σημείωσε, στο παρόν στάδιο να μην δοθούν πολλές λεπτομέρειες, αφού η υπόθεση θα οδηγηθεί ενώπιον Δικαιοσύνης, εάν και εφόσον τεκμηριωθούν βάσει στοιχείων ποινικές ευθύνες.

Είναι η πρώτη φορά, σημείωσε, στα 30 χρόνια της υπηρεσίας του στο Τμήμα που συμβαίνει ένα τέτοιο μοιραίο περιστατικό. «Ευχή όλων, να μην κλαίμε μια μάνα 24 χρονών..», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκη.

Αναφορικά με το τι προνοεί η νομοθεσία, ο κ.Γιαννάκη σημείωσε ότι οι ποινές που προβλέπονται είναι 80 χιλιάδες ευρώ χρηματική ποινή ή 4 χρόνια ποινή φυλάκισης ή και τα δυο μαζί. Το Τμήμα, ανέφερε, έχει 95% επιτυχία στις υποθέσεις που οδηγεί ενώπιον Δικαιοσύνης.

Να σημειωθεί ότι η άτυχη Οδύσσεια ήταν παντρεμένη και μητέρα ενός 3χρονου παιδιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα