"Έχασα την 3χρονη κόρη μου λόγω του εργοστασίου στα Λατσιά"

Θρήνος και πένθος πλημμύρισαν την αίθουσα όπου εκδικάζονταν χθες οι αγωγές εναντίον του εργοστασίου Αστρασόλ, που είχε τις εγκαταστάσεις του στα Λατσιά και κατασκεύαζε σόλες παπουτσιών. Τραγική φιγούρα η μάνα του τρίχρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του από όγκο στον εγκέφαλο.

Τρεις νέοι μάρτυρες κατέθεσαν εχθές στο δικαστήριο, με τον έναν από αυτούς να έχει χάσει την αδελφή του στα 37 κι έναν άλλο να έχει χάσει τη σύζυγό του, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει μόνος τα παιδιά του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», όλοι τους έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους από καρκίνο, σύμφωνα

με το κατηγορητήριο, εξαιτίας της εξαιρετικά επικίνδυνης ουσίας διχλωρομεθάνιο R40 που χρησιμοποιούσε το εργοστάσιο για την παραγωγή σολών.

Συγκεκριμένα, η μάρτυρας κατηγορίας Ελένη Κλεοβούλου, η μητέρα της τρίχρονης που έφυγε από τη ζωή το 1999 από όγκο στον εγκέφαλο, δεν κατάφερε καν να διαβάσει τη μαρτυρία της, λόγω της επιβαρυμένης ψυχολογίας της, με αποτέλεσμα αυτό να γίνει από τον συνήγορό της Λουκή Λουκαΐδη.

Όπως ανέφερε, η ίδια ζούσε στο πατρικό της σπίτι το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο εργοστάσιο, μαζί με το παιδί της. Λίγους μήνες πριν κλείσει τα τρία του χρόνια, το παιδί διαγνώστηκε με καρκίνο στο εγκέφαλο. Λίγο καιρό αργότερα, η μητέρα της άρχισε να παρουσιάζει παρόμοια συμπτώματα, με αποτέλεσμα κι εκείνη να διαγνωστεί με καρκίνο στον τράχηλο, ο οποίος την οδήγησε στο θάνατο δύο χρόνια αργότερα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κα Κλεοβούλου μαζί με άλλους γείτονες άρχισαν να διαπιστώνουν από το 2004 ότι κάθε σπίτι παρουσίαζε κι ένα κρούσμα καρκίνου και τότε πληροφορήθηκαν ότι η συγκεκριμένη ουσία που χρησιμοποιούσε το εργοστάσιο ήταν καρκινογόνος.

Την ίδια ώρα, ο μάρτυρας Δήμος Μεταξάς ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου ότι το 2006 αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι που διέμενε και βρισκόταν κοντά στο εργοστάσιο, μετακομίζοντας αλλού.

Keywords
Τυχαία Θέματα