"Δεν μπορούμε να αποφασίζουμε με οδηγίες συνδικαλιστών"

Δεν μπορούμε να αποφασίζουμε σε αυτό τον τόπο με οδηγίες κάποιων συνδικαλιστών, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης, ερωτηθείς για τα απεργιακά μέτρα της ΠΟΕΔ ως αντίδραση για την ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής του Νέου Συστήματος Διορισμών των Εκπαιδευτικών.

Όπως είπε, σε δηλώσεις του στη Βουλή, «δεν πρόκειται ποτέ,

μα ποτέ ως Βουλευτής να ψηφίσει παράνομη νομοθεσία».

Και αν κάποιοι, ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννης, ήθελαν να μπουν από την πίσω πόρτα, να δημιουργήσουν εργασιακά καθεστώτα, χωρίς την έγκριση της Γενικής Εισαγγελίας, χωρίς την έγκριση του Γενικού Ελεγκτή, είναι πολύ προκλητικό.

Αν κάποιοι, συνέχισε, θέλουν να διεκδικήσουν για τα άτομα αυτά το δικαίωμα να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, να πείσουν την εκτελεστική εξουσία να φέρει νομοσχέδιο στη βάση διαφάνειας, να ενημερωθεί ο κυπριακός λαός ότι κατατίθεται συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ώστε όλοι οι αντικαταστάτες να γίνουν αορίστου χρόνου.

Διερωτήθηκε κατά πόσο η Βουλή είχε ενώπιόν της τέτοιο νομοσχέδιο. «Και ήθελαν εμείς να μονιμοποιήσουμε εργοδότηση, να δημιουργήσουμε άλλες χίλιες θέσεις στη δημόσια υπηρεσία με άλλο καθεστώς; Είχαμε δικαίωμα εμείς ως Βουλή να ψηφίσουμε τέτοια νομοθεσία, χωρίς αυτή καν να δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας; Με όλο τον σεβασμό, υπήρχε μια σοφία από πλευράς των Βουλευτών, της Επιτροπής Παιδείας και της Ολομέλειας, εκ του αποτελέσματος μιλούμε, όπου αντιμετώπισε το θέμα με τον τρόπο που το έχει αντιμετωπίσει και υπήρξε σύγκλιση, θα έλεγα. Ακόμα και οι θέσεις οι οποίες δεν ψήφισαν, δεν στήριζαν αυτά τα οποία απαράδεκτα η συνδικαλιστική νοοτροπία ζητεί», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Χατζηγιάννης, αντιδράσεις υπάρχουν όχι μόνο από τη γενική κοινωνία, υπάρχουν, πολύ περισσότερο, και από τους εκπαιδευτικούς.

«Έχουν πάρει 1.500 θέσεις μονιμοποίησης. Το έβαλαν στην τσέπη, σώπασαν για δύο ολόκληρα χρόνια, από το 2015, δεν είπαν τίποτε και επανέρχονται στο παρόν στάδιο, σε αντεπίθεση. Έχουμε διευθετήσει το θέμα των 30μήνων, έχουν γίνει αορίστου. Έχει, επίσης, διευθετηθεί μεσώ τροπολογίας στη νομοθεσία, όπου οι αντικαταστάτες θα λαμβάνονται από τον πρώτο κατάλογο. Έχουμε στην τότε νομοθεσία εισαγάγει πρόσθετα εξετάσεις τέτοιου είδους που είναι εξετάσεις για όλους αυτούς τους αντικαταστάτες. Διαμορφώσαμε προϋποθέσεις για αυτούς τους ανθρώπους που να έχουν καλύτερες δυνατότητες επιτυχίας στις εξετάσεις. Ούτε και αυτό εκτιμάται. Από το 2022 πήγε η ημερομηνία μέχρι το 2027. Αστεία και γελοία νομοθεσία. Δέκα χρόνια μεταβατική περίοδος και μιλούμε για σοβαρότητα νομοθεσίας. Αυτά τα έχει κάνει η "κακή Βουλή" που την κατηγορούν σήμερα οι συνδικαλιστές», σημείωσε.

Δεν μπορούμε, συνέχισε, να αποφασίζουμε σε αυτό τον τόπο με οδηγίες κάποιων συνδικαλιστών.

«Γιατί στο πλαίσιο αυτών των οργανώσεων, υπάρχουν άνθρωποι που αντιδρούν, υπάρχουν εκπαιδευτικοί με ένα περίφημο και περήφανο όνομα, το οποίο θέλουν να διασφαλίσουν και δεν τους επιτρέπουν ούτε οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, αλλά και ούτε εμείς να συντρίβουν την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών με αυτές τις νοοτροπίες τις οποίες ακολουθούν», κατέληξε ο κ. Χατζηγιάννης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα