"Προσπάθεια αποδόμησης της εικόνας της Cyta"

Για «συστηματική προσπάθεια αποδόμησης της εικόνας της Cyta, στην οποία επιδίδονται κάποιοι τα τελευταία χρόνια», κάνει λόγο η ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ, προσθέτοντας ότι αυτό «δημιουργεί πολλές απορίες και δικαιολογημένα ερωτηματικά».

«Διερωτόμαστε πού αποσκοπούν τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην προκήρυξη της θέσης του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή στη Cyta και στις δήθεν «χρυσάφι» ετήσιες απολαβές του και από πού προέρχονται αυτές οι πληροφορίες. Μήπως η επιλεκτική διαρροή υποκρύπτει

ιδιοτέλεια ή εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων;», αναφέρει σε ανακοίνωση η συντεχνία.

Προσθέτει ότι δεν συνηθίζει να κρίνει δημοσιεύματα, σεβόμενη την ελεύθερη έκφραση γνώμης, «το κάνει όμως όταν αυτά κρίνονται ελλιπή ή ανακριβή και έρχονται σε αντίθεση με το δημόσιο συμφέρον, με το συμφέρον της κοινωνίας, και ενδέχεται να υποκρύπτουν σκοπιμότητα. Στην απουσία επαρκούς, αντικειμενικής και μιας σφαιρικά δομημένης προσέγγισης του θέματος, στηριγμένης σε αξιόπιστες πηγές και εξακριβωμένα στοιχεία, κρίνουμε το σχετικό δημοσίευμα ως ελλιπές, που ενδέχεται να είναι αναληθές και ανακριβές».

Σημειώνει ακόμα ότι το δημοσίευμα «επιφέρει αρνητικό αντίκτυπο και αχρείαστη αναστάτωση στην ίδια τη Cyta και δίνει το δικαίωμα για σενάρια που αφορούν στη σημερινή ηγεσία του οργανισμού. Μια τέτοια κατάσταση δεν αφήνει αλώβητο και το ίδιο το προσωπικό, που σε καθημερινή βάση δίνει τη δική του μάχη ώστε η Cyta να συνεχίσει να εξελίσσεται και να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος», σύμφωνα με την ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ.

Διατυπώνει, τέλος, τη θέση ότι «της προκήρυξης και πρόσληψης Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή, επιβάλλεται να προηγηθεί ο ουσιαστικός μετασχηματισμός και η συγκρότηση ενός καθ’ όλα υγιούς οργανισμού, αν πραγματικά οι προθέσεις, είναι υγιείς».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα