"Αντίποδας": Λονδίνο - Νέα Υόρκη σε μόλις 11 λεπτά!

Πώς θα σας φαινόταν να μπορείτε να κάνετε το ταξίδι Λονδίνο - Νέα Υόρκη σε μόλις 11 λεπτά; Η δυνατότητα αυτή προκύπτει απο το φιλόδοξο σχέδιο αεροναυπηγικής, που παρουσιάστηκε από τον Καναδό μηχανικό Τσαρλς Μπομπάντιερ.

Ο Μπομπάντιερ, κατάφερε να καταπλήξει τα πλήθη με την παρουσίαση των σχεδίων ενός νέου αεροσκάφους το οποίο φέρει την ονομασία «Αντίποδας».

Ο «Αντίποδας», θα έχει την δυνατότητα να αναπτύσσει ταχύτητες 24 Mach, δηλαδή να είναι 12 φορές πιο γρήγορο από το Κονκόρντ και να μεταφέρει

10 επιβάτες σε απόσταση έως 20.000 χλμ. σε λιγότερο από μία ώρα.

Με αυτές τις ταχύτητες θα μπορεί να εκμηδενίσει τις αποστάσεις και να πετάξει από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη σε μόλις 11 λεπτά, από τη Νέα Υόρκη στο Τόκιο σε 22 λεπτά και από τη Νέα Υόρκη στο Σίδνεϊ σε 32 λεπτά.

Το νέο αεροσκάφος, θα διαθέτει στην "μύτη" του, ένα ειδικό επιταχυντήρα αερίων, ο οποίος θα δημιουργεί ένα αεροδιάδρομο μέσα στον οποίο θα παράγεται αεροδυναμικό φαινόμενο.

Όπως αναφέρει στο Forbes, ο Καναδός μηχανικός, ήθελε να δημιουργήσει ένα αεροσκάφος ικανό να διανύει αποστάσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Όπως εξήγησε, προέβλεψε ότι το αεροσκάφος θα ξεκινούσε από μία μαγνητική κάψουλα με ράγες.

Ωστόσο, ο «Αντίποδας» δεν θα χρειάζεται πίστα εκτόξευσης, ενώ θα μπορεί να απογειώνεται απ' οποιοδήποτε διάδρομο χάρη σε επαναχρησιμοποιήσιμους ενισχυτές πυραύλων, οι οποίοι θα είναι προσκολλημένοι στα φτερά του προσφέροντάς του περισσότερη ώθηση.

Ο Μπομπάντιερ, έγινε γνωστός πριν από λίγο καιρό όταν παρουσίασε ένα νέο είδος στροβιλοκινητήρα, τον «Skreemr jet», που επιτρέπει σε ένα σκάφος να αναπτύσσει ταχύτητα δεκαπλάσια από αυτή του ήχου.

Πηγή: CNN

Keywords
Τυχαία Θέματα