"Αηδιαστική" η μόδα του #challengeaccepted

Ως «αηδιαστική» και «ψεύτικη» χαρακτηρίζει τη νέα τάση με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες στα social media, ως μήνυμα στήριξης των ασθενών με καρκίνο, μια πρώην καρκινοπαθής.

Η Ρεβέκα Γουίλκισον, η οποία έχει υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή, απορρίπτει τη μανία των τελευταίων ημερών που θέλει τους χρήστες των social media να ανεβάζουν ασπρόμαυρες selfies με το hashtag #challengeaccepted.

Έτσι,

η 36χρονη από το Λάνκαστερ, η οποία είναι μητέρα δύο παιδιών, ανέβασε στον λογαριασμό της μια γυμνή φωτογραφία, στην οποία φαίνεται η μαστεκτομή, δείχνοντας έτσι τα σημάδια που άφησε επάνω της ο καρκίνος που διαγνώστηκε σε επίπεδο 2b το 2013, σύμφωνα με την The Huffington Post.

Όπως ανέφερε και η ίδια στο BBC «αυτή η μανία με τις selfies με τρελαίνει! Το να έχεις καρκίνο είναι τρομακτικό, καθώς ξέρεις ότι μπορεί να πεθάνεις ή να αποκοπείς από τα παιδιά σου. Είναι ένα σοβαρό θέμα και όχι κάτι για το οποίο πρέπει να ανεβάζουμε ψεύτικες selfies και να κάνουμε αστεία».

Επίσης, πρόσθεσε ότι ο κόσμος νομίζει ότι επειδή ανεβάζουν μια ασπρόμαυρη φωτογραφία στο Facebook, μπορούν να στηρίξουν όσους πάσχουν από καρκίνο.

«Αλλά εγώ έχω μιλήσει με πάρα πολύ κόσμο από την κοινότητα των καρκινοπαθών, οι οποίοι είναι επίσης στεναχωρημένοι για όλο αυτό», είπε και προέτρεψε όσους θέλουν να στηρίξουν πραγματικά τους καρκινοπαθείς να τους επισκεφθούν στα νοσοκομεία, να τους κρατήσουν το χέρι καθώς εκείνοι ανανήπτουν από τις χημειοθεραπείες.

Η Ρεβέκα Γουίλκισον, η οποία επίσης πάσχει από διπολική διαταραχή, διαγνώστηκε με γονίδιο BRAC1, λίγο μετά το θάνατο της 43χρονης μητέρας της Σέιλα από την ίδια αιτία.

Εν τω μεταξύ, η πιθανότητα τα δύο παιδιά της Ρεβέκας να έχουν το ίδιο γονίδιο, ανέρχεται στο 50%, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να εντοπιστεί πριν κλείσουν τα 18.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηθοποιός του Hollywood Αντζελίνα Τζολί, έχει επίσης υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή, μετά τη διάγνωση της με το ίδιο ακριβώς γονίδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα