"Eύγε" στο πλήρωμα πτητικών μέσων που επιχείρησε στη Σολέα

Εκδήλωση προς τιμήν των πληρωμάτων πτητικών μέσων που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών στην περιοχή Σολέα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Πρέσβης Όμηρος Μαυρομάτης, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο Ηλίας Φωτόπουλος, η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου, ο Πρέσβης της Γαλλίας René Troccaz, εκπρόσωποι

της Πολιτικής Άμυνας.

Τα πληρώματα της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Γαλλίας τιμήθηκαν σήμερα το πρωί με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος θα αποστείλει προσωπικά δώρα σε όλους τις επόμενες μέρες, μέσω των Πρεσβειών τους.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν και πληρώματα από το Ισραήλ, τα οποία είχαν αναχωρήσει την Τετάρτη, αφού κρίθηκε αναγκαία η επιστροφή τους, ώστε να αντιμετωπίσουν πυρκαγιά που ξέσπασε στη χώρα τους.

Πάντως, οι μαρτυρίες πιλότων συγκλονίζουν. Διαβάστε εδώ τα όσα περιέγραψε στο SigmaLive, πιλότος της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα