Άμεση επιστροφή του ΓΓ του ΟΗΕ ζητούν τα τ/κ κόμματα

Την άμεση κάθοδο και πάλι του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κραν Μοντάνα ζητούν με κοινή τους δήλωση τα τ/κ πολιτικά κόμματα που βρίσκονται εδώ καθώς η δεύτερη εβδομάδα, «σε αντίθεση με την κινητικότητα στο τέλος της πρώτης εβδομάδας, ξεκίνησε σε ένα διαφορετικό κλίμα και δυστυχώς σε περίπτωση που δεν γίνει η απαραίτητη προσπάθεια για να επιστρέψει άμεσα στο Κραν Μοντάνα ο ΓΓ του ΟΗΕ, κ. Γκουτέρες, διαφαίνεται ότι δεν θα είναι εφικτό ένα αποτέλεσμα».

Την

δήλωση που ανέγνωσε ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν έξω από το συνεδριακό κέντρο όπου διεξάγονται οι συνομιλίες, υπογράφουν εκ μέρους του ΚΕΕ, ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου ως «βουλευτής», ο πρόεδρος του ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς και ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγιτ.

Οι Τ/κ δηλώνουν ότι επιδεικνύουν ομόφωνα κοινή στάση γιατί πιστεύουν ότι πρέπει να αρθεί το αδιέξοδο το οποίο έχει προκύψει σε αυτό το στάδιο που βρισκόμαστε και να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα χωρίς να παραταθεί περισσότερο η διαδικασία, και θεωρούν ότι η έλευση του ΓΓ την περασμένη εβδομάδα έφερε ως αποτέλεσμα να πεισθούν όλες οι πλευρές στο θέμα της μεθοδολογίας και να υπάρξει κινητικότητα.

Καλούν τέλος τις πλευρές να κάνουν βήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τον ΓΓ του ΟΗΕ για να καταλήξει σε αποτέλεσμα η Διάσκεψη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα