Απονομή μεταπτυχιακού σε αείμνηστη φοιτήτρια ΠΚ Ελένη Ομήρου

Βαθιά συγκίνηση προκάλεσε στην Τελετή Αποφοίτησης της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, στις 29 Ιουνίου 2017, η απόφαση της Συγκλήτου να απονεμηθεί μετά θάνατον ο Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών στην Ειδική και Ενιαία Εκπαίδευση, ως ένδειξη φόρου τιμής στην αποβιώσασα Ελένη Ομήρου.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Ελένη υπήρξε αριστούχος απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής και του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Υπήρξε επίσης αριστούχος τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Ειδική και Ενιαία Εκπαίδευση στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής. Όταν αποσύρθηκε στην Πάφο, λόγω της ασθένειάς της, τον Ιανουάριο του 2016, υπολειπόταν ακόμη ένα εξάμηνο σπουδών, στο οποίο θα ολοκλήρωνε τη διπλωματική της εργασία για την αντιμετώπιση της αναπηρίας από τα κυπριακά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Το πτυχίο παρέλαβε, από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητή Κωνσταντίνο Χριστοφίδη, ο πατέρας της Όμηρος Ομήρου.

«Ο θάνατός της τον Οκτώβριο του 2016 από καρκίνο στον εγκέφαλο, ήταν μεγάλη απώλεια για όλους μας», τόνισε η καθηγήτρια της εκλιπούσας Ελένη Φτιάκα. Σημειώνεται ότι εις μνήμην της Ελένης, έχει καθιερωθεί βραβείο ύψους χιλίων ευρώ, το οποίο θα απονέμεται κάθε χρόνο σε τελειόφοιτο προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό φοιτητή ή φοιτήτρια του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής, με κριτήρια την αξιόλογη συμμετοχή σε προγράμματα ή δραστηριότητες κοινωνικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα, την οικονομική κατάσταση της οικογένειας και την πρόοδο του φοιτητή ή της φοιτήτριας από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο έτος των σπουδών, με βάση τον Σταθμικό Μέσο Όρο της αναλυτικής βαθμολογίας.

Εις μνήμην της Ελένης Ομήρου, κυκλοφόρησε, επίσης, η έκδοση με τίτλο «Αναπηρία και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας: Το παιχνίδι του λόγου και της εξουσίας στη σύγχρονη κυπριακή πραγματικότητα». Η έκδοση βασίζεται στην πρόταση διατριβής της Ελένης και είναι διαθέσιμη σε έντυπη μορφή και στο διαδίκτυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα