Αμερικανός ΥΠΟΙΚ: Ο Τραμπ δεν επιθυμεί εμπορικούς πολέμους

Η κυβέρνηση Τραμπ δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε εμπορικούς πολέμους, δήλωσε ο νέος Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι κάποιες εμπορικές σχέσεις θα πρέπει να εξεταστούν, έτσι ώστε να καταστούν πιο δίκαιες για τους Αμερικανούς εργαζόμενους.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Μνούτσιν ανέφερε ότι ο κ. Τραμπ αναγνωρίζει τη σημασία του εμπορίου για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά επιθυμεί όπως το εμπόριο

αποβεί πιο επωφελές για τους Αμερικανούς εργαζόμενους και τις αμερικανικές εταιρείες.

«Δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε εμπορικούς πολέμους», είπε, «Ο Πρόεδρος δεν πιστεύει στο ελεύθερο εμπόριο, αλλά επιθυμεί ένα ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο».

Οι δύο Υπουργοί Οικονομικών συναντήθηκαν την Πέμπτη για πρώτη φορά εν όψει της συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών του G20 στο Baden – Baden το Σαββατοκύριακο, υπό το φως των ανησυχιών για εμπλοκή του Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο τον περισσότερο προστατευτισμό στο εμπόριο.

Και οι δύο Υπουργοί δήλωσαν ότι ο διάλογος ήταν εποικοδομητικός και σημείωσαν ότι θα εργαστούν από κοινού μέσω των διαφορών τους για να προωθήσουν την ανάπτυξη και την ευημερία.

«Ήταν μια καλή αρχή», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι ήταν ήταν καλό σημάδι για τη διεθνή συνεργασία και τη διαδικασία των G20, την οποία φιλοξενεί η Γερμανία φέτος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα