Αμερικανός διέσχισε την διαχωριστική συνοριακή γραμμή ανάμεσα στις δύο Κορέες

O Αμερικανός που πέρασε τα σύνορα εισερχόμενος στη Βόρεια Κορέα κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Βόρεια από τη Νότια Κορέα είναι στρατιώτης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ο στρατιώτης εικάζεται ότι κρατείται στη Βόρεια Κορέα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Αμερικανός αξιωματούχος

υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Δύο άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας στο Reuters, επίσης υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, τόνισαν ότι ο Αμερικανός στρατιώτης ήταν αντιμέτωπος με πειθαρχικά μέτρα από τον αμερικανικό στρατό. Ένας τρίτος Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι ο στρατιώτης πέρασε στη Βόρεια Κορέα «εσκεμμένα και χωρίς άδεια».

Νωρίτερα σήμερα η διοίκηση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ ανέφερε ότι ένας Αμερικανός υπήκοος πιθανόν να κρατείται στην Βόρεια Κορέα αφού διέσχισε την διαχωριστική συνοριακή γραμμή χωρίς άδεια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Αμερικανός συμμετείχε σε επίσκεψη στην Κοινή Περιοχή Ασφαλείας, στο συνοριακό χωριό που βρίσκεται στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Βόρεια από την Νότια Κορέα, που φρουρείται από στρατιώτες των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα