«Άλωσε» το Κίεβο η Λάτσιο, πρόκριση για Μαρσέιγ και Λειψία

Η Λάτσιο επικράτησε με 2-0 της Ντιναμό στο Κίεβο και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa League, παρά το 2-2 της Ρώμης. Στους «οκτώ» της διοργάνωσης Μαρσέιγ (με δύο νίκες επί της Μπιλμπάο), Λειψία.

Ντιναμό Κιέβου - Λάτσιο 0-2 (2-4)

Δίκαιη νίκη - πρόκριση για την Λάτσιο με.. απρόσμενους σκόρερ, τον 31χρονο Βραζιλιάνο διεθνή ανασταλτικό μέσο Λούκας Λέιβα, ο οποίος «χτύπησε» με κεφαλιά έπειτα από

εκτέλεση κόρνερ του συμπατριώτη του Φελίπε Άντερσον και τραγική έξοδο του τερματοφύλακα των γηπεδούχων Ντένις Μπόικο στο 23' (μόλις το δεύτερο τέρμα του την τελευταία επταετία), και τον 26χρονο Ολλανδό κεντρικό αμυντικό Στεφάν ντε Φράι 60 λεπτά αργότερα, 2-0 επί της Ντιναμό στο Κίεβο, αποτέλεσμα που την στέλνει στην κλήρωση της Παρασκευής στην Νιόν, παρά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Τσίρο Ιμόμπιλε.

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μαρσέιγ 1-2 (2-5)

Η Μαρσέιγ ήταν μακράν η καλύτερη ομάδα του ζευγαριού και με δύο νίκες, 3-1 στην Μασσαλία και 2-1 στην Χώρα των Βάσκων, προκρίθηκε δίκαια στα προημιτελικά του Europa League. Με τον Κώστα Μήτρογλου στην βασική ενδεκάδα τους, οι Γάλλοι σκόραραν δύο φορές (38' πεν. Ντιμίτρι Παγιέ, 52' Λούκας Οκάμπος) με τους πρωταγωνιστές της πρώτης αναμέτρησης, δεν... αγχώθηκαν ιδιαίτερα όταν ο Ινιάκι Ουίλιαμς μείωσε στο τελικό 2-1 στο 74' και η κόκκινη κάρτα του 37χρονου διεθνή επιθετικού των γηπεδούχων, Άριτς Αντούριθ, δύο λεπτά αργότερα «απλοποίησε» ακόμη περισσότερο τα πράγματα για αυτούς.

Ζενίτ - Λειψία 1-1 (2-3)

Για πρώτη φορά στην Ιστορία της η Λειψία βρίσκεται στους «8» ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς «υπερασπίστηκε» τη νίκη της με 2-1 στην Γερμανία στον αποψινό επαναληπτικό της Αγίας Πετρούπολης με την Ζενίτ. Ο ταλαντούχος Γάλλος στράικερ Ζαν-Κέβιν Ογκουστίν άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 22', οι Ρώσοι ισοφάρισαν με τον 22χρονο Αργεντινό επιθετικό Σεμπαστιάν Ντριουσί στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Γερμανός διεθνής φορ Τίμο Βέρνερ έχασε πέναλτι στο 81ο λεπτό, αλλά έστω και με το τελικό 1-1, η ομάδα του Ραλφ Χάισενχιουτλ πέρασε στα προημιτελικά του Europa League.

Keywords
Τυχαία Θέματα