Αλληλεγγύη: Καμπανάκι για καταστροφή Παγκύπριου Γυμνασίου

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το Κίνημα Αλληλεγγύη σχετικά με τα έργα που γίνονται στο ιστορικό σχολείο της πρωτεύουσας. Το Κίνημα, καταγγέλλει εξάλλου συσκότιση από τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι εσκεμμένα, όπως αναφέρουν, προκαλούν συσκότιση για την εκτέλεση των έργων που επιτελούνται στον χώρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κινήματος

"Ο κίνδυνος για πρόκληση τεράστιων ζημιών στο αρχαιότερο Γυμνάσιο του Ελληνισμού λόγω έργων, παραμένει εξαιρετικά μεγάλος.

Υπάρχει πλήρης συσκότιση σε ότι αφορά τα έργα που διεξάγονται, η οποία εσκεμμένα συντηρείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και έχει προκαλέσει οργίλη αντίδραση σε διάφορα επίπεδα.

Ως Αλληλεγγύη, θεωρήσαμε καθήκον μας να τύχουμε έγκαιρης ενημέρωσης από τους αρμόδιους φορείς, για να κάνουμε αυτοψία στον χώρο.

Προς επίτευξη αυτού του σκοπού επικοινωνήσαμε από τις αρχές Σεπτεμβρίου με επιστολές μας τόσο προς τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας όσο και με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, αλλά και με τη διεύθυνση του Παγκυπρίου Γυμνασίου, στην προσπάθεια μας να ανακαλύψουμε την αλήθεια και να προγραμματιστεί επί τόπου επί τόπου επίσκεψη για να δούμε την πορεία των έργων στους χώρους όπου υπάρχουν αρχαία ευρήματα στο Ιστορικό Γυμνάσιο.

Κατόπιν υποβολής αιτήματος μας προς τη Διεύθυνση του Παγκυπρίου Γυμνασίου, όπως επισκεφθεί τους χώρους κλιμάκιο του κόμματος με εμπειρογνώμονες, διευθετήθηκε επίσκεψη μας στις 18 Οκτωβρίου.

Η διεύθυνση του Παγκυπρίου Γυμνασίου ωστόσο, ανέβαλε την επίσκεψη αυτή, χωρίς καν να δικαιολογεί τους λόγους αναβολής, ή να ορίζει νέα ημερομηνία πραγματοποίησής της.

Τονίζουμε ότι αν δεν σταματήσουν τα έργα σήμερα, η ζημιά στο αρχαιότερο Γυμνάσιο του Ελληνισμού θα είναι άνευ προηγουμένου.

Υπενθυμίζουμε στους αρμόδιους φορείς ότι η Επιτροπή Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και η Πολεοδομία έχει χαρακτηρίσει το κτήριο ως διατηρητέο, και είναι απορίας άξιο γιατί η Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν παρεμβαίνει πάραυτα αυτή τη στιγμή για να σταματήσουν τα οποιαδήποτε έργα".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα