Αλλάζουν τα «φώτα» στα Χανιά

Σε αντικατάσταση του συνόλου του οδοφωτισμού σε ολόκληρο τον Καλλικρατικό δήμο, με λαμπτήρες τεχνολογίας led, προχωρά η δημοτική αρχή Χανίων, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ο δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας και ο γενικός γραμματέας του δήμου, Δημήτρης Φραγκάκης.

Το έργο υπολογίζεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα δοθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης με την οποία και συνεργάζεται ο δήμος.

«Με την παρέμβαση μας αυτή θα επιτύχουμε εξοικονόμηση

άνω των 700.000 ευρώ ετησίως και πολύ καλύτερη ποιότητα φωτισμού σε όλο το οδικό δίκτυο του δήμου», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Χανίων, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι «είναι εξαιρετικά σπουδαίο το γεγονός, ότι ο δήμος Χανίων επιλέγεται από μία μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα να χρηματοδοτηθεί για ένα τόσο σημαντικό έργο. Είναι απόδειξη σοβαρότητας, συστηματικής δουλειάς και εξωστρέφειας. Είναι δείγμα του τρόπου με τον οποίο δουλεύει η δημοτική μας αρχή, βάζοντας στόχους και ολοκληρώνοντάς τους μεθοδικά».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του δήμου, Δημήτρης Φραγκάκης, επεσήμανε ότι ο δήμος Χανίων είναι από τους πρώτους δήμους της χώρας που ήρθε σε απευθείας επαφή με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

«Συζητήσαμε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για χρηματοδότηση μεγάλων έργων και καταθέσαμε αρκετές προτάσεις. Μετά από διαπραγματεύσεις, συμφωνήσαμε αμοιβαία να συνεργαστούμε στο έργο εκσυγχρονισμού του δημοτικού οδοφωτισμού των Χανίων», τόνισε, προσθέτοντας ότι «ένα τέτοιο μεγάλο, καινοτόμο και ακριβό έργο, δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Και η συνεργασία του δήμου Χανίων με την Τράπεζα δεν θα ήταν δυνατή αν δεν δουλεύαμε μεθοδικά και τεκμηριωμένα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα