Αλλαγή χρονιάς στην Πλατεία Ελευθερίας; Πότε παραδίδεται το έργο

Προχωρούν οι εργασίες στην Πλατεία Ελευθερίας και όπως όλα δείχνουν το «πολύπαθο» έργο της Λευκωσίας θα παραδοθεί στους πολίτες εντός του Δεκέμβρη. Όπως αναφέρει σχετική ενημέρωση από την συντονίστρια του έργου Αγνή Πετρίδου, στην πλατεία διεξάγονται εργασίες ταυτόχρονα σε όλα τα σημεία του έργου.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Λευκωσίας ανέφερε ότι οι εργασίες στη γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και ότι μέσα στον Δεκέμβριο, μόλις ολοκληρωθεί το δυτικό στηθαίο και ελεγχθεί, θα ανοίξει για τους πολίτες.

Το όλο έργο συμπεριλαμβάνει την Ανάπλαση της Πλατείας

Ελευθερίας και του περιβάλλοντος χώρου και συγκεκριμένα την κατασκευή γέφυρας-πλατείας, την τοπιοτέχνηση της Τάφρου, διορθωτικές εργασίες στα Ενετικά Τείχη, εγκαταστάσεις ανελκυστήρων και εργασίες φωτισμού, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, εξοπλισμό, κατασκευή καταστημάτων και χώρων υγιεινής.

Όπως σημειώνεται, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στα τμήματα του έργου που βρίσκονται στο επίπεδο της πόλης, δηλαδή στη γέφυρα, στις περιμετρικές οδούς (Κ. Παντελίδη, Κ. Παλαιολόγου και Στασίνου), στον Βόρειο κόμβο (άνοιγμα προς Πεζόδρομους Λήδρας και Ονασαγόρου) και στον Νότιο Κόμβο (άνοιγμα προς Λεωφόρο Ευαγόρου). Αυτοί οι χώροι είναι εφικτό να δοθούν για χρήση στο κοινό μέχρι το τέλος του έτους.

Τι ολοκληρώθηκε

Όπως σημειώνει η συντονίστρια του έργου Αγνή Πετρίδου, μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί τα εξής:

- Η πλακόστρωση του βόρειου τμήματος της πλατείας, στο άνοιγμα Λήδρας / Ονασαγόρου, το οποίο τα Χριστούγεννα θα μπορεί να φιλοξενήσει εορταστικές εκδηλώσεις.

- Η λεωφόρος Κωστάκη Παντελίδη θα είναι έτοιμη να δοθεί σε χρήση πολύ σύντομα, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες σύνδεσής της με το οδόστρωμα της πλατείας Σολωμού.

- Τα πεζοδρόμια της λεωφόρου Παλαιολόγου, από την πλατεία μέχρι την οδό Φιλοκύπρου, που εμπίπτουν στο Έργο, έχουν ολοκληρωθεί και ήδη χρησιμοποιούνται από το κοινό

- Οι εργασίες ολοκλήρωσης του μεταλλικού σκελετού της σκάλας που οδηγεί από την Κ. Παλαιολόγου προς τον χώρο στάθμευσης Ντ’ Αβίλα αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων ημερών για να αρχίσει η τοποθέτηση των σκαλιών, με στόχο να λειτουργήσει τον Δεκέμβριο για εξυπηρέτηση του κοινού που σταθμεύει στην τάφρο Ντ’ Αβίλα.

- Οι εργασίες στη γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Ολοκληρώθηκε η πλακόστρωση και ο ενδοδαπέδιος φωτισμός και έχει αρχίσει η τοποθέτηση του δυτικού στηθαίου από ειδικό συνεργείο. Μόλις ολοκληρωθεί το δυτικό στηθαίο και ελεγχθεί, η γέφυρα θα ανοίξει για εξυπηρέτηση του κοινού.

- Η ανατολική τάφρος βρίσκεται επίσης σε προχωρημένο στάδιο, αλλά λόγω της σύνδεσής της με τη δυτική τάφρο, με την οποία αποτελούν έναν ενιαίο χώρο, θα παραμείνει κλειστή μέχρι την ολοκλήρωση και της δυτικής τάφρου.

Όπως σημειώνεται, η διαδικασία που ρυθμίζει το άνοιγμα τμημάτων του έργου θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί στα αρμόδια σώματα του κράτους που έχουν αυτό τον ρόλο.

Ο Δήμος επίσης προχωρεί σε διαδικασίες προκήρυξης προσφορών για συντήρηση του έργου και για ενοικίαση των χώρων καφέ-Bar και Καφετέριας, ώστε να συμπληρωθούν και οι τελικές εργασίες που θα αφορούν τις λειτουργίες του έργου.

Keywords
Τυχαία Θέματα