Όλα όσα προβάλλουν τα πρωτοσέλιδα της Τρίτης

Τα «αγκάθια» στον διάλογο για το Γενικό Σχέδιο Υγείας, η αντιπαράθεση ΓΓ ΑΚΕΛ – Προεδρικού σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, οι ψηλές τιμές των ενοικίων και η ένταση στις σχέσεις Ρωσίας – Ουκρανίας έπειτα από την κατάσχεση τριών ουκρανικών πλοίων, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.



Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πιο κοντά από ποτέ» πως Υπουργείο Υγείας, ΟΑΥ και ΠΙΣ συμφώνησαν σε ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για να τα «βρουν» στο ΓεΣΥ. Αλλού γράφει πως γίναμε ξαφνικά Άμστερνταμ

και Βαρκελώνη, αναφερόμενη στις μεγάλες αυξήσεις των ενοικίων σε Λεμεσό και Λευκωσία. Επίσης αναφέρεται στην κρίση στης σχέσεις Ουκρανίας-Ρωσίας μετά το επεισόδιο στο στενό του Κερτς.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Αγεφύρωτο χάσμα η ιδιωτική ιατρική» γράφει πως αγεφύρωτο φαντάζει το χάσμα μεταξύ ιδιωτών γιατρών και ΟΑΥ, παρά το γεγονός ότι δεν κλείνουν την πόρτα στον διάλογο. Αλλού αναφέρει πως τα βρίσκουν κυβέρνηση – Βουλή και προχωρούν για το ταμείο κουρεμένων. Επίσης γράφει πως ούτε η κυβέρνηση, ούτε τα κόμματα, έχουν λύσεις για ανακούφιση των πολιτών από τα ψηλά ενοίκια.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Τέσσερα ιατρικά τεστ στο ΓεΣΥ» πως αγκάθι για το ΓεΣΥ αποτελεί το θέμα της άσκησης ιδιωτικής ιατρικής και πως ο διάλογος πρέπει να ολοκληρωθεί σε τέσσερις ημέρες. Αλλού αναφέρεται σε επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης σε Ουκρανία και Ρωσία, μετά το θερμό επεισόδιο στο στενό του Κερτς. Επίσης γράφει για δικαίωση αξιωματικού που σκοτώθηκε σε φυλάκιο, καθώς το Δικαστήριο αποφάσισε ότι η έκρηξη οπλοβομβίδας οφειλόταν σε ελαττωματικό υλικό.

Η «Χαραυγή» αναφέρεται στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ανάχωμα το ΑΚΕΛ σε διχοτομικές λύσεις» στα όσα είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ‘Αντρος Κυπριανού, κατά τη δημοσιογραφική του διάσκεψη για το Κυπριακό, τονίζοντας πως οι εξελίξεις είναι πλέον κάτι περισσότερο από κρίσιμες. Αλλού αναφέρει πως η ΠΟΓΟ τίμησε την Ανδρούλα Χριστοφίδου Ενρίκες και την αείμνηστη Φανή Ολυμπίου, οι οποίες συνέτριψαν πολλά στερεότυπα. Επίσης αναφέρει πως ιδιωτική ιατρική, αμοιβές γιατρών και εγγύηση της τιμής μονάδας είναι τα κύρια ζητήματα στο τραπέζι του διαλόγου για το ΓεΣΥ.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail”με τίτλο στο κύριο της θέμα «Τα ενοίκια είναι ψηλότερα από ό,τι στο ‘Αμστερνταμ» αναφέρει πως αυξάνεται ο αριθμός των αστέγων στην Κύπρο καθώς τα ενοίκια παρουσιάζουν άνοδο στα επίπεδα ορισμένων από τις πιο ακριβές πόλεις στην ΕΕ. Αλλού αναφέρει πως η Ρωσία παραγνωρίζει τις διαμαρτυρίες της Δύσης για την κατάσχεση τριών ουκρανικών πλοίων και των πληρωμάτων τους. Επίσης αναφέρεται στο θέμα των εργασιών που πρέπει να γίνουν σε σχέση με ψηφιδωτό που ανακαλύφθηκε στη Λάρνακα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα