Αλλαγές προς το καλύτερο για τους παίκτες στην Ευρωλίγκα

Η Ένωση Παικτών και η διοίκηση της Ευρωλίγκα έκαναν το "μίτινγκ" και συμφώνησαν σε αλλαγές που θα βελτιώσουν τις συνθήκες για τους καλαθοσφαιριστές που αγωνίζονται στην κορυφαία λίγα της Ευρώπης.Οι αλλαγές θα ισχύσουν από την σεζόν 2019-20 και αφορούν την καλύτερη αποκατάσταση των παικτών, πιο άνετα ταξίδια, την μείωση του κινδύνου τραυματισμών και αυστηρότερη πειθαρχία στις πληρωμές.

Ένα βελτιωμένο και αποτελεσματικότερο σύστημα για την πρόληψη και την επιβολή κυρώσεων σε καθυστερημένες πληρωμές θα τεθεί σε ισχύ

στη νέα σεζόν της Ευρωλίγκας για να αυξηθεί η προστασία και να απαγορευθούν οι πειθαρχικές κυρώσεις στους παίκτες σε περίπτωση κακής απόδοσης ή ηττών της ομάδας.

Τις μεγαλύτερες αλλαγές τις συναντάμε στον τομέα των προπονήσεων. Για πρώτη φορά, οι προετοιμασίες των ομάδων δεν μπορούν να ξεκινάνε νωρίτερα από τις 22 Αυγούστου (για τη σεζόν 2019-20), κάτι που σημαίνει σημαντική μείωση του αριθμού των προπονήσεων στην προετοιμασία για την πλειοψηφία των ομάδων. Επιπλέον, υπάρχει ένας νέος περιορισμός και στον αριθμό των επιτρεπόμενων προπονήσεων στην preseason καθώς και κατά τη διάρκεια της σεζόν. Οι νέοι κανονισμοί επίσης ορίζουν ένα υποχρεωτικό ρεπό κάθε εβδομάδα (εξαιρουμένων των διπλών αγωνιστικών).

Οι παίκτες θα δουν σημαντικές αλλαγές και στον τομέα της αποκατάστασης, λόγω των βελτιωμένων συνθηκών ταξιδιού, καθώς στο εξής τα μέλη της Ένωσης Παικτών θα έχουν μονόκλινα δωμάτια, καθίσματα κοντά στην έξοδο των αεροπλάνων και λωρίδες προτεραιότητας στο αεροδρόμιο. Όλα τα μέλη της Ένωσης θα συνεχίσουν να έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν ιατρική γνωμάτευση, η οποία αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης στους πρώτους μήνες λειτουργίας της.

Στο εξής, οι παίκτες δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τα ολισθηρά διαφημιστικά αυτοκόλλητα που έχουν προκαλέσει πολλούς σοβαρούς τραυματισμούς, αφού η Ευρωλίγκα έχει αποφασίσει την απαγόρευσή τους. Πριν από κάθε παιχνίδι, τα “ball boys” θα βρίσκονται στο γήπεδο για να βοηθούν τους παίκτες κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης.

Μπόστιαν Νάχμπαρ, Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Παικτών:

"Οι βελτιώσεις που θα μπορούν να απολαύσουν οι παίκτες από την επόμενη σεζόν είναι αποτέλεσμα μιας πολύμηνης προσπάθειας ολόκληρης της ομάδας της Ένωσης Παικτών, του Συμβουλίου των παικτών και της συνεργασίας μεταξύ όλων των μελών της Ένωσης που έχουν κατανοήσει πλήρως την αποστολή της από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της και έχουν ξοδέψει χρόνο και ενέργεια για να επιτύχουν κάτι που κανείς δεν έχει επιτύχει πριν. Ήτοι θεμελιώδεις αλλαγές σε μια διεθνή διοργάνωση προς όφελος των βασικών πρωταγωνιστών, δηλαδή των παικτών.

Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος που οι παίκτες έχουν πια αυτά που έχουν ονειρευτεί: μια συλλογική φωνή, η οποία οδηγεί σε βελτιώσεις που επιτρέπουν στους παίκτες καλύτερη απόδοση στο γήπεδο και σε κάτι από το οποίο θα επωφεληθούν επίσης και όλοι οι λάτρεις του μπάσκετ. Αλλά δεν θα σταματήσουμε εδώ. Είμαστε ήδη επικεντρωμένοι στην προετοιμασία για εκτενή συμφωνία συλλογικής διαπραγμάτευσης και ο στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία για την περίοδο 2020-2021 (οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από φέτος πάντως)".

Keywords
Τυχαία Θέματα