Αλμπαϊράκ: Γεωτρήσεις ακόμα και με την άδεια της "ΤΔΒΚ"

Η Τουρκία θα διεξάγει σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις για την εξεύρεση φυσικού αερίου στην Μεσόγειο, είτε ακολουθώντας το διεθνές δίκαιο, είτε με την άδεια του ψευδοκράτους, αναφέρει ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε ότι από το 2018 θα ξεκινήσουν γεώτρηση στη Μεσόγειο με το δικό τους γεωτρύπανο, λέγοντας ότι «αυτό ενοχλεί κάποιους».

«Τους ενοχλεί τόσο που πριν ακόμη εμείς κάνουμε γεώτρηση κάποιοι έγραψαν ότι ‘οι Τούρκοι βρήκαν φυσικό αέριο και οι Τούρκοι έκαναν κι αυτό κι εκείνο’. Εγώ τα καταλαβαίνω αυτά.

Γνωρίζουμε τί βρίσκεται πίσω από αυτές τις πολιτικά καθοδηγούμενες ειδήσεις των μέσων ενημέρωσης. Κανείς να μη θεωρεί τη Μεσόγειο θάλασσα, χωρικά ύδατα, περιουσία του πατέρα του. Ως Τουρκία -να μας συγχωρέσουν- αλλά θα κάνουμε αυτές τις έρευνες, τις σεισμογραφικές έρευνες, τις γεωτρήσεις είτε δια του διεθνούς δικαίου είτε με αδειοδότηση από την ‘ΤΔΒΚ’», είπε.

Πρόσθεσε, δε, ότι «αν είναι θέλημα του Αλλάχ και προχωρήσουμε, μια μέρα όταν το βρούμε και το φυσικό αέριο ή το πετρέλαιο, θα ανακοινώσουμε εμείς τα καλά νέα και όχι μέσω κουτσομπολιών. Αν βρούμε φυσικό αέριο, θα το πω εγώ πρώτος, θα ανακοινώσω εγώ πρώτος το πετρέλαιό μας, είναι δυνατόν να το αφήσω να το ανακοινώσει άλλος;».

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος υπουργός διαψεύδει ότι η Τουρκία βρήκε φυσικό αέριο στη Μεσόγειο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν η Τουρκία βρει φυσικό αέριο στην Μεσόγειο ο πρώτος που θα το ανακοινώσει θα είναι ο ίδιος.

Ο Μπεράτ Αλμπαϋράκ είπε ακόμη «κανείς να μην θεωρεί τη Μεσόγειο θάλασσα του πατέρα του» και ότι η Τουρκία θα συνεχίσει με τις έρευνες και γεωτρήσεις της.

Keywords
Τυχαία Θέματα