Αλαλούμ στην Επιτροπή Εσωτερικών για τις ονομασίες των κομμάτων

Μετά από την καταψήφιση στην Επιτροπή Εσωτερικών, τα δύο νομοθετήματα παραπέμπονται στην επόμενη Βουλή. Άρα, υπάρχει πλέον η ερμηνεία του νόμου από τον Γενικό Εισαγγελέα, αλλά απέτυχε η νομοθετική ρύθμιση που επιδίωξε το Υπουργικό. 

Αναμένεται έτσι να αιτιολογηθεί η νέα κατάσταση από τον Έφορο Εκλογών και τον Γενικό Εισαγγελέα και αν τα πράγματα εξακολουθήσουν να είναι μπερδεμένα, τότε πλέον είναι θέμα Δικαστηρίου.

  Φυσικά, στα

νομοθετήματα υπήρχε και μια εξαίρεση για τις ονομασίες που δόθηκαν στις περασμένες εκλογές και δεν ταυτίζονταν με αυτές του μητρώου του Εφόρου, που αφορά πρακτικά μόνο το ΑΚΕΛ.  Πάντως,όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ τοποθετήθηκαν αρνητικά. 

 Η επιχειρηματολογία για καταψήφιση ήταν πως δεν μπορεί να αλλάζει ο εκλογικός νόμος λίγο πριν τις εκλογές και μάλιστα, χωρίς διαβούλευση, ενώ θεωρήθηκε από κάποιους και αντισυνταγματική η μη καθολική εφαρμογή του νόμου, εξαιρώντας δηλαδή ένα κόμμα επικαλούμενοι το παλιό καθεστώς.

   Το ΑΚΕΛ πάντως υποστηρίζει ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη και η ονομαστική του παράδοση.

    Τέλος, η Άννα Θεολόγου, η οποία τελικά δεν θα κατέβει με το Κόμμα Κυνηγών και προχωρά με εγγραφή κόμματος, κάνει λόγο για δημοκρατική εκτροπή.

Υπάρχει ωστόσο και ο παράγοντας χρόνος, που πιέζει για γρήγορη εγγραφή των κομμάτων και των νεών ονομάτων όπου χρειαστεί. Όπως πληροφορούμαστε, εκτός απροόπτου θα υπάρξει έγκριση για να ανακοινωθούν στην εφημερίδα της δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης: Κ.Κυπριανού στην Ερευνητική: Ανήθικη η αναφορά Συλλούρη σε μένα

Keywords
Τυχαία Θέματα