Ακυρώθηκε κι άλλος πλειστηριασμός για εκποίηση ακινήτου

Τελικό διάταγμα εξασφαλίστηκε από Δικαστήριο σήμερα, το οποίο ακύρωσε τη διενέργεια πλειστηριασμού για εκποίηση ακινήτου που ήταν ορισμένος να γίνει την 17/02/2017, ακυρώνοντας τις ειδοποιήσεις τύπου «ΙΑ» από πλευράς Συνεργατικής Πιστωτικής Εταιρίας.

Πρόκεται για παραγωγικό χωράφι στην περιοχή της Ελεύθερης Αμμοχώστου, στο οποίο καλλιεργούνται πατάτες, που ανήκει σε αγροτική οικογένεια, ενώ το υπόλοιπο του δανείου ανερχόταν στις 170.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε στο SigmaLive ο δικηγόρος της υπόθεσης, το ανωτέρω διάταγμα από

την Τράπεζα εκδόθηκε χωρίς να πραγματοποιηθεί σχετική ακρόαση, εφόσον η ΣΠΕ αναγνώρισε το παράνομο και παράτυπο της διαδικασίας που ακολούθησε για να προβεί σε πλειστηριασμό του ενυπόθηκου ακινήτου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος Ενάντια στην Εκποιήσεις, ενώ δεν υπήρχε δικαστική απόφαση εναντίον της δανειολήπτριας, η ΣΠΕ της επέδωσε τις πιο πάνω ειδοποιήσεις ισχυριζόμενη λανθασμένα ότι υπήρχε απόφαση εναντίον της.

Σημειώνεται ότι, όταν οι δανειολήπτες λαμβάνουν ειδοποιήσεις τύπου "Ι", μπορούν να αμφισβητήσουν το απαιτούμενο υπόλοιπο του δανείου εντός 30 ημέρων. Αν αυτό δεν γίνει, η τράπεζα δικαιούται να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, που είναι η αποστολή ειδοποίησης τύπου "ΙΑ", όπου ο δανειολήπτης πληροφορείται εγγράφως για τον ορισμό ημερομηνίας πλειστηριασμού του ακινήτου, με το περιθώριο για κατάθεση έφεσης να είναι 30 ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα