Διάταγμα για εμβολιασμό έναντι του καταρροϊκού πυρετού

Διάταγμα για εμβολιασμό εναντίον του ορότυπου 8 του καταρροϊκού πυρετού εξέδωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το διάταγμα αφορά το «Περί της Υγείας των ζώων (εφαρμογή μέτρων ελέγχου και περιορισμού της νόσου του καταρροϊκού πυρετού) Διάταγμα του 2016 και καθορίζει όπως κάθε ιδιοκτήτης βοοειδών, προβάτων ή /και αιγών είναι υπεύθυνος όπως προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εμβολιαστούν όλα τα ζώα έναντι του ορότυπου 8 του καταρροϊκού πυρετού.

Επιπλέον,

οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται όπως χρησιμοποιούν κατάλληλα εντομοαπωθητικά/εντομοκτόνα για την προστασία των ζώων τους από τα έντομα του γένους Culicoides, καθώς επίσης και να εφαρμόζουν όλα τα κατάλληλα και επιβαλλόμενα μέτρα βιοασφάλειας και υγιεινής για την προστασία των ζώων τους από παθογόνους παράγοντες.

Ο εμβολιασμός θα γίνεται από τους εντεταλμένους κτηνιάτρους και κάθε κτηνοτρόφος μπορεί να απευθυνθεί στον κτηνίατρο της επιλογής του. Σημειώνεται ότι τα εμβόλια θα παραχωρηθούν δωρεάν στους εντεταλμένους κτηνιάτρους από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και για αυτό το λόγο θα παραχωρηθεί κονδύλι συνολικού κόστους 667 χιλιάδων ευρώ το οποίο έχει ήδη έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα