Ακύρωση της συνάντησης των διαπραγματευτών

Ντόμινο εξελίξεων προκύπτει στις συνομιλίες μετά την ενόχληση της τ/κ πλευράς και του Μουσταφά Ακιντζί για την τροπολογία που υπερψήφισε η Βουλή, περί αναφορών στα σχολεία για το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η τ/κ πλευρά ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη όπως η αυριανή συνάντηση των διαπραγματευτών

ακυρωθεί.

Ακολούθως, τα ΗΕ ενημέρωσαν με τη σειρά τους την ε/κ πλευρά για την ακύρωση της συνάντησης.

Δείτε εδώ: Ο ΠτΔ για πρώτη φορά "στήνει στον τοίχο" τον Μ. Ακιντζί

Μένει ως έχει η συνάντηση των ηγετών

Σε ό,τι αφορά την συνάντηση των δύο ηγετών που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη, μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να επηρεάζεται, καθώς δεν έχει ακυρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μέσω γραπτής δήλωσης επέλεξε για πρώτη φορά να απαντήσει στις παρερμηνείες της τ/κ πλευράς και του Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Προέδρου Αναστασιάδη, η ομόφωνη ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου, όχι μόνο διαψεύδει τις αιτιάσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς, αλλά και επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητά μας για να συνεχίσουμε τον διάλογο στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων της Γενικής Συνέλευσης και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όπως και τις κατά καιρούς ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι νωρίτερα σήμερα, ερωτηθείς κατά πόσο είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης είπε πως "θα πρέπει να αναμένουμε να δούμε" και πως κανείς δεν μπορεί να πει τώρα αν είναι βέβαιο. "Το σίγουρο είναι ότι γίνονται διεργασίες για την πραγματοποίηση της Διάσκεψης αυτής, όπως είχε αποφασιστεί από την πρώτη συνάντηση της Γενεύης", ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα