Α.Κυπριανού: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Για κούφια, ψεύτικα και μεγάλα λόγια που λέγονται να ικανοποιούν τον κόσμο αλλά στην πράξη είναι κενά έκανε λόγο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού στο Πρωτοσέλιδο, μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις με την κρίση στηνΑΟΖ.

Η Τουρκία δεν λαμβάνει υπόψη κανόνες διεθνούς πολιτικής σκηνής. Συμπεριφέρεται επιθετικά. Έχουμε κάθε δικαίωμα να ασκούμε κυριαρχικά δικαιώματα.
Έπρεπε να περιμένουμε κάποια πράγματα. Το όπως στρώσεις θα κοιμηθείς ταιριάζει στην περίπτωσή μας. Τονίζαμε ανέκαθεν ότι με άλυτο Κυπριακό θα έχουμε προβλήματα

σε αξιοποίηση φυσικού πλούτου. Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι ένα μικρό δείγμα, τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Αν πάμε πίσω στο Κυπριακό, η διεθνής κοινότητα καλώς κακώς θεωρούσε ότι είχαμε ευθύνη στο αδιέξοδο. Υπήρχαν αρνητικές εξελίξεις σε βάρος μας. Πρόσθεσε ότι καταρρέουν τα ψεύτικα λόγια της τελευταίας περιόδου, «θωρακίσαμε ΚΔ και ΑΟΖ, με ένταξη σε PESCO». Οι συνεργασίες με τρίτες χώρες είναι απαραίτητες, αλλά να μην δίνουμε διαστάσεις που δεν έχουν. Καμιά απ’ αυτές τις χώρες δεν θα κάνουν πόλεμο για την Κύπρο είπε ο Α.Κυπριανού.

Ανησυχητικές εξάλλου χαρακτήρισε τις αναφορές Κασουλίδη για μη βοήθεια από Αμερικανούς, που τόνισαν σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ, ότι πλέον δεν μπορούν να κάνουν κάτι.

Να μην έχουμε αυταπάτη ότι η ΕΕ θα αναλάβει ευθύνη επίλυσης του προβλήματος από μέρους της ΚΔ. Δεν μας συμφέρει συμπλήρωσε μια κλιμάκωση έντασης.

Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ανανεωθεί η NAVTEX στις 10 Μαρτίου για να μπορέσουμε μετά να πάμε σε διαπραγματεύσεις. Υπάρχουν οι συγκλίσεις Χριστόφια – Ταλάτ αναφορικά με εκμετάλλευση φυσικού πλούτου είπε, αυτά τα πράγματα είναι ρυθμισμένα.

Δεν μπορούμε να συζητούμε ενδιάμεση ρύθμιση που να επιτρέπει εκμετάλλευση πόρων από τ/κ. Θα δημιουργηθούν έμμεσα προβλήματα όπως είναι η αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

Ο Άντρος Κυπριανού εξάλλου απηύθυνε έκκληση στους τ/κ να εστιαστούμε σε λύση. Δεν θέλουμε κανέναν να επεμβαίνει στα εσωτερικά μας, ανέφερε μεταξύ άλλων. Εμείς θα πρέπει να έχουμε την πρωτοβουλία. Να τερματιστεί ο τουρκικός εκβιασμός και να επαναλάβουμε πλαίσιο κινήσεων. Το πλαίσιο Γκουτέρες υπενθύμισε μας δίδει κατευθυντήριες. Θα πρέπει να απαιτήσουμε από ΓΓ να δώσει έμφαση σε τομέα εγγυήσεων.

Αποτέλεσμα εκλογών

Κληθείς να απαντήσει για το αποτέλεσμα των εκλογών και πως αυτό αξιολογήθηκε από το κόμμα, ο κ.Κυπριανού ανέφερε ότι έγινε μια ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων, θα συζητηθεί σήμερα σε πολιτικό γραφείο ΚΕ. Το σημαντικότερο είναι τι κάνει το ΑΚΕΛ από δω και πέρα. Εξακολουθούμε δήλωσε να μην εμπιστευόμαστε το Νίκο Αναστασιάδη. Θέλουμε να αποδείξει στην πράξη τόνισε την συνέπεια του σε κάποια πράγματα για να στηρίξουμε την διαδικασία.

Α.Κυπριανού για Ομόνοια: «Πονώ κι ανησυχώ» (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα