Α.Κυπριανού στο Sigmalive: Στο Προεδρικό πάω για να ακούσω και να πω

«Στο Προεδρικό πάω για να ακούσω αλλά και για να μιλήσω», ήταν το λακωνικό σχόλιο του Γ.Γ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού στο Sigmalive αναφορικά με την αυριανή (22/11) συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προσκάλεσε τον Άντρο Κυπριανού στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού Αστυνομίας, στον απόηχο του σάλου που προκλήθηκε

σε σχέση με το κατασκοπευτικό βαν και τις παρακολουθήσεις.

Ερωτηθείς ο κ. Κυπριανού, εάν μετά από τις τοποθετήσεις των εμπλεκόμενων μερών στην υπόθεση οι ανησυχίες και ερωτήματα που θέτει το ΑΚΕΛ παραμένουν, παρέπεμψε στην αυριανή ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΑΚΕΛ, μέσω του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Στέφανου Στεφάνου, επανήλθε στο ζήτημα του βαν επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά τα ερωτήματα που θέτει εδώ και ημέρες γύρω από την υπόθεση.

Υπογραμμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη (20/11) υποστήριξε ότι ουδέποτε είχε επαφή, ούτε και συναντήθηκε ποτέ ή γνωρίζει τον κ. Tal Dilian, το όνομα του οποίου φέρεται να συνδέεται με την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, προσθέτει η ανακοίνωση, θέλει να ξεκαθαρίσει ότι ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δέχθηκε στο γραφείο του τον Πρόεδρο της εβραϊκής κοινότητας της Κύπρου, κ. Shahak Avni. Η συνάντηση, συνεχίζει, αφορούσε θέματα που σχετίζονται με την εβραϊκή κοινότητα στην Κύπρο και τον δέχθηκε ως όφειλε για θέματα της κοινότητας που εκπροσωπεί. Τον κ. Avni ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τον γνωρίζει από τη δράση του ως ενεργού μέλους και Προέδρου της εβραϊκής κοινότητας στην Κύπρο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ωστόσο, δημοσίευμα της ιστοσελίδας TothemaOnline, το οποίο επικαλέστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, στο ΣΙΓΜΑ, σημειώνει ότι ο κ. Αβραάμ Σαχάκ Άβνι, είναι «επικεφαλής και υπεύθυνος ασφαλείας της εβραϊκής φιλανθρωπικής αίρεσης, η οποία δεν αναγνωρίζεται από το κράτος του Ισραήλ».

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του ΣΙΓΜΑ, παραδέχτηκε ότι τις κάμερες ασφαλείας στα γραφεία του κόμματος εγκατέστησε η εταιρεία του Aβραάμ Σαχάκ Άβνι στη βάση προσφορών, κάτι το οποίο δεν σημειώθηκε στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος. 

Keywords
Τυχαία Θέματα