Ακσενέρ: «Ο Ερντογάν κάνει τον Casper το φαντασματάκι»

Με το Casper το φαντασματάκι παρομοίασε τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η ακροδεξιά ηγέτης του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, απαντώντας στη δήλωση Ερντογάν ότι «κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας μου, αυξήσαμε το συναλλαγματικό απόθεμα στα 135 δισεκατομμύρια δολάρια. Μετά υπήρξε μείωση. Εγώ δεν ασχολούμουν εκείνη την περίοδο.  Ήμουν πρόεδρος».

«Αυτό ακριβώς είπε, δεν μπορώ να το πιστέψω. Καλέ, το χαριτωμένο φαντασματάκι, ο ‘κάσπερ’ δεν ήταν εκεί τότε… Κύριε Ερντογάν, ούτε και τώρα είστε εδώ προφανώς», είπε χλευάζοντας τον Τούρκο πρόεδρο.

Η

ηγέτης της αντιπολίτευσης προέβλεψε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοινώθηκε λόγω του υψηλού πληθωρισμού -που οι ίδιοι προκάλεσαν με τα ίδια τους τα χέρια-, όπως είπε, θα εξατμιστεί σε 4 μήνες και πρότεινε να αναπροσαρμόζεται ο κατώτατος μισθός κάθε 3 μήνες, προκειμένου να προστατεύεται ο μόχθος των εργαζομένων από τον πληθωρισμό.

«Η χώρα καίγεται κι ο Ερντογάν ασχολείται με τα προβλήματα της Αφρικής»

Στη συνέχεια η Μεράλ Ακσενέρ ειρωνεύτηκε τον Τούρκο πρόεδρο ότι αντί να ασχολείται με τη χώρα του και τη νεολαία της Τουρκίας, ασχολείται να κάνει δίκαιο τον κόσμο της Αφρικής!

«Την ώρα που συζητάμε και ακούμε τα προβλήματα του έθνους μας, ο κ. Ερντογάν άφησε τα δεινά του έθνους μας για να ασχοληθεί με τα δεινά της αφρικανικής νεολαίας. Συναντήθηκε με Αφρικανούς νέους πριν από λίγες μέρες. Τα λόγια μιας νεαρής κοπέλας τον άγγιξαν βαθιά... ‘Θέλω έναν πιο δίκαιο κόσμο’, είπε η νεαρή κοπέλα κι ο Ερντογάν συγκινήθηκε πολύ. Ο κ. Ερντογάν, ένας πραγματικός άνθρωπος της καρδιάς και πατριάρχης της αγάπης, που κήρυξε τρομοκράτες εκατομμύρια νέους μας που ήθελαν μια δίκαιη τάξη, συγκινήθηκε πολύ όταν ένα νεαρό κορίτσι από την Αφρική ήθελε έναν πιο δίκαιο κόσμο. Ντροπή και κρίμα!», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μεράλ Ακσενέρ, προσθέτοντας ειρωνικά ότι «η οικονομία έχει πάρει φωτιά κι ο κ. Ερντογάν ασχολείται με τη νεολαία της Μοζαμβίκης».

«Κάθε πρωί κι ένα ψέμα»

Η Μεράλ Ακσενέρ κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο ότι κάνει πειράματα με τη χώρα και την οικονομία, ενώ για να αποποιηθεί την ευθύνη του ρίχνει το φταίξιμο στους ξένους.

«Η χώρα μας δοκιμάζεται από παράλογα πειράματα ενός ανθρώπου που δεν έχει ιδέα από οικονομία. Κάθε νέα μέρα γίνεται χειρότερη από την προηγούμενη. Κάθε φορά του λέμε ότι αυτό το πείραμα απέτυχε, αλλά δεν καταλαβαίνει. Τα πράγματα ξέφυγαν τόσο πολύ που δεν ήξεραν τί άλλα ψέματα να πουν», δήλωσε ο πρόεδρος του Καλού Κόμματος.

«Πρώτα είπαν ότι έτσι είναι το οικονομικό μας μοντέλο, μετά είπαν ότι φταίνε οι εξωτερικές δυνάμεις, μετά παρέπεμψαν ξανά το πρόβλημα στις εσωτερικές δυνάμεις. Κάθε τόσο, αμφιταλαντεύονται μεταξύ του οικονομικού μοντέλου και των ξένων δυνάμεων. Κάθε πρωί διαλέγουν κι ένα καινούριο ψέμα».

«Κλείστηκες στο παλάτι σου κι άφησες στον ανίδεο γαμπρό σου την οικονομία»

Ο Ερντογάν ρίχνει τα επιτόκια δανεισμού, αλλά ο κόσμος δεν έχει καν λεφτά να αγοράσει τώρα σπίτι, υποστήριξε η ακροδεξιά ηγέτης της αντιπολίτευσης

«Όσο καυχιέσαι για μείωση των επιτοκίων, το κράτος που δεν κυβερνάς από τότε που έγινες πρωθυπουργός, πληρώνει τόκο 24%. Ο πληθωρισμός δεν μειώθηκε, η αγοραστική δύναμη δεν αυξήθηκε, είναι σχεδόν αδύνατο να αγοράσει κανείς σπίτι ή αυτοκίνητο πια.

Γιατί επιμένεις ακόμα, αδερφέ; Κλείστηκες στο παλάτι σου, άφησες την οικονομία, που δεν καταλαβαίνεις, στον γαμπρό σου και στους ανίδεους κι έγινε αυτό που έγινε», σημείωσε η Ακσενέρ.

«Εσύ ο ίδιος είσαι η αιτία της κρίσης»

«Το πρώτο βήμα για τη σωστή θεραπεία είναι η σωστή διάγνωση. Ο λόγος αυτής της κρίσης είναι ο ίδιος ο κ. Ερντογάν και αυτό το τερατώδες σύστημα που έχει επιβάλει στη χώρα μας.

Μην προσπαθείτε να ξεφύγετε από το θέμα λέγοντας κάθε τόσο ‘οι εξωτερικές δυνάμεις’. Αυτές οι εξωτερικές δυνάμεις υπήρχαν πάντα, εσύ ο ίδιος είσαι η αιτία αυτής της κρίσης», τον κατηγόρησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα