Ακσάμ: Ο Ερντογάν πηγαίνει στις ΗΠΑ

Με αφορμή την έναρξη της 3ήμερης επίσκεψη σήμερα του Γερμανού προέδρου Σταϊνμάγερ στην Τουρκία, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ακσάμ υπενθυμίζει ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ταξιδέψει για πρώτη φορά στην Ουάσιγκτον ως επίσημος προσκεκλημένος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και στη συνέχεια θα υποδεχθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Άγκυρα.

Για την επίσκεψη του Ερντογάν στις ΗΠΑ,

η εφημερίδα αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Μαΐου, οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν για πρώτη φορά στον Λευκό Οίκο.

Ο επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών (MIT) Ιμπραχίμ Καλίν και ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν είχαν μεταβεί στις ΗΠΑ και είχαν κρίσιμες συναντήσεις. Τώρα ήρθε η ώρα να συναντηθούν οι ηγέτες.

Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η τελευταία κατάσταση στη Γάζα και η αμυντική συνεργασία θα είναι τα κρίσιμα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος. Ο Ερντογάν θα μεταφέρει στον Μπάιντεν το μήνυμα ότι οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα πρέπει να σταματήσουν οριστικά, όπως και τον όρο της λύσης των δύο κρατών. Τα F-16 και η δυσφορία για την υποστήριξη των ΗΠΑ προς το YPG είναι επίσης μεταξύ των θεμάτων που θα βρεθούν στην ατζέντα».

Ο Μητσοτάκης έρχεται στην Άγκυρα τον Μάιο

«Μετά την επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Άγκυρα το Μάιο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις. Πριν από την επίσκεψη Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αθήνα συνάντηση για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των στρατιωτικών», υπενθυμίζει η εφημερίδα.

Το περασμένο Σάββατο η ιστοσελίδα που πρόσκειται στην αντιπολίτευση ODA TV είχε ισχυριστεί ότι το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ ακυρώθηκε εκ μέρους της Άγκυρας, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται ή να διαψεύδεται από τα επίσημα χείλη της Άγκυρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακσάμ, Ερντογάν, ΗΠΑ,aksam, erntogan, ipa