Άκουσε τα παράπονα των καταναλωτών ο Γενικός Ελεγκτής

Η τιμή των καυσίμων και ειδικές φορολογίες ή τέλη από Δήμους, Συμβούλια Αποχετεύσεων και άλλα ζητήματα που απασχολούν τους καταναλωτές τέθηκαν στην συνάντηση του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής υπό τον Λουκά Αριστοδήμου.

Ο Γενικός Ελεγκτής ανέφερε ότι ενημερώθηκε για ζητήματα που αφορούν τον Σύνδεσμο και στον βαθμό που κάποια από αυτά εμπίπτουν στις δικές του αρμοδιότητες θα κινηθεί προς τα αρμόδιο Υπουργεία για να δουν πως αυτά τα προβλήματα μπορούν να τύχουν επίλυσης, προς όφελος πάντα των καταναλωτών, όπως σημείωσε. Ο

κ. Μιχαηλίδης διευκρίνισε ότι το θέμα των καυσίμων αφορά κυρίως την χονδρική τιμή ενώ για τα τέλη και τις φορολογίες ανέφερε ότι θα δουν με τα αρμόδια Υπουργεία “κατά πόσο βασίζονται όπως πρέπει σε νομοθεσία, είναι εξορθολογισμένα κτλ”

Ο κ. Αριστοδήμου, είπε, τον ενημέρωσε για τις πρακτικές με βάση τις οποίες επιβάλλονται τα τέλη και οι ειδικές φορολογίες και αυτό που θα δουν κατά πόσο δικαιολογούνται τα ποσά που επιβάλλονται, εάν υπάρχει ομοιομορφία στον τρόπο επιβολής τους. Για το θέμα των καυσίμων, είπε ότι αναμένει την ολοκλήρωση της μελέτης που γίνεται από εμπειρογνώμονες για λογαριασμού του Υπουργείου Εμπορίου, κυρίως για τον έλεγχο της χονδρικής τιμής, καθώς έχουν γίνει κάποια βήματα στο θέμα της λιανικής τιμής. Πρόσθεσε ότι στις τελευταίες δύο εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή περιλαμβάνονται αρκετές συστάσεις για το θέμα των καυσίμων και το Υπουργείο Εμπορίου έχει υιοθετήσει το μεγαλύτερο μέρος αυτών.

Ο κ. Αριστοδήμου μίλησε για καλή συνεργασία με τον Γενικό Ελεγκτή σε διάφορα θέματα και όπου μπορεί να παρέμβει “απλά για να χτίσουμε μια πιο δίκαιη κοινωνία με πιο δίκαιους νόμους και όσο το δυνατόν να περιορίσουμε τους παράνομους νόμους και το άδικο δίκαιο”. Ανέφερε δε ότι υπάρχουν επίσης και αθέμιτες εμπορικές ή άλλου είδους πρακτικές χρεώσεων και έδωσε ως παράδειγμα τα σκύβαλα διερωτώμενος “γιατί σε μια περιοχή της Κύπρου να χρεώνονται με κάποιον τρόπο και κάποιοι άλλοι με άλλο τρόπο;”.

Εξέφρασε επίσης την στήριξή του στον Γενικό Ελεγκτή και την υπηρεσία του γιατί αυτή την περίοδο ένας θεσμός που θεωρούμε ότι είναι σωστός και έχει ρόλο να διαδραματίσει για να ανακάμψει η οικονομία αλλά και οι αξίες μας – όπως είπε – πρέπει να τύχει στήριξης. “Όταν ένας θεσμός λειτουργεί σωστά δεν πρέπει να υποσκάπτεται. Εμείς ήρθαμε να ενισχύσουμε αυτόν τον θεσμό και εάν υπάρξουν και άλλοι θα τους ενισχύσουμε και θα τους υποστηρίξουμε γιατί θέλουμε να δούμε ότι αυτό το κράτος διορθώνεται στις κακές πρακτικές”.

Ερωτηθείς εάν έχει καταθέσει κάποια έγγραφα, ο κ. Αριστοδήμου είπε ότι κάποια που κατέχουν και ζήτησε ο Γενικός Ελεγκτής θα του τα δώσουν, αλλά – διευκρίνισε – ως μη κυβερνητική οργάνωση δεν έχουν προσβάσεις στις υπηρεσίες του κράτους, αλλά θίγουν θέματα όπως έκαναν σήμερα στον κ. Μιχαηλίδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα