Ακόμη στο «ψάξιμο» ευθυνών για την υπόθεση Μεταξά(BINTEO)

Οσό κοντά, άλλο τόσο μακριά είναι ακόμη το τέλος της διαδρομής των ερευνών για τυχών ευθύνες και παραλήψεις μελών της αστυνομίας σε σχέση με τις ελλείπουσες, θύματα του ισοβίτη, κατά συρροήν δολοφόνου, Νίκου Μεταξά.


Το ογκωδέστατο πόρισμα των ποινικών ανακριτών, μετά από 8 και πλέον μήνες παραδόθηκε στον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της αστυνομίας στις 20 περασμένου Δεκεμβρίου. Έκτοτε βρίσκεται στο μικροσκόπιο του για μελέτη. Αφού το μελέτησε ετοίμασε έκθεση με τις εισηγήσεις του οι οποίες διαβιβάστηκαν σήμερα στα υπόλοιπα

μέλη.

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Ανδρέας Πασχαλίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως « τα μέλη, θα μελετήσουν την έκθεση σε αντιπαραβολή με το πόρισμά μου. Στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε νέα συνεδρία, η οποία δεν έχει καθοριστεί μέχρι στιγμής, ενώ εντός της επόμενης βδομάδας θα τοποθετηθούμε πλέον, ως επιτροπή, από κοινού και θα προωθήσουμε στη συνέχεια το υλικό στον Γενικό Εισαγγελέα».

Μέχρι σήμερα ουδείς είναι σε θέση να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στη βάση χρονοδιαγράμματος, πότε και πώς θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και πιο θα είναι το αποτέλεσμα αφού ούτε και η έκθεση της ανεξάρτητης επιτροπής διερεύνησης ισχυρισμών και παραπόνων, θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Όλο το μαρτυρικό υλικό θα τύχει αξιολόγησης και από τον Γενικό Εισαγγελέα, που είναι το αρμόδιο όργανο να αποφανθεί εάν προκύπτουν ή όχι ποινικά αδικήματα εναντίον μελών της αστυνομικής δύναμης.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα