Ακόμα πέντε δισ. ευρώ συγκέντρωσε η Κομισιόν από 30ετες ομόλογο

Ακόμα 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε κεφάλαια στο πλαίσιο του προγράμματος NextGenerationEU για την ανάκαμψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την πανδημία συγκέντρωσε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά την πρώτη κοινοπραξία ομολόγων για το 2022, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το 30ετές ομόλογο, με ημερομηνία λήξης τις 6 Ιουλίου 2051, εκτελέστηκε ως αύξηση υφιστάμενου ομολόγου της ΕΕ και αυξάνει τη συνολική χρηματοδότηση που αντλήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος σε 78,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Η επιτυχής τοποθέτηση της Επιτροπής θα συμβάλει στη διατήρηση της δυναμικής της ανάκαμψης της Ευρώπης

από την πανδημία COVID-19», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως προστίθεται, η Επιτροπή συμπλήρωσε τη συγκεκριμένη έκδοση με την έκδοση ενός ακόμα πενταετούς ομολόγου ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για την χρηματοδότηση

Η Επιτροπή συμπλήρωσε αυτή την έκδοση με ένα επιπλέον 5ετές ομόλογο ύψους 2,2 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση συνακόλουθων δανείων (back-to-back loans) προς την Πορτογαλία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΧΣ, European Financial Stability Mechanism - EFSM).

Η Επιτροπή έχει παράσχει χρηματοδότηση σε κράτη μέλη συνολικού ύψους περίπου 67 δισεκατομμυρίων ευρώ σε πληρωμές από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, χρησιμοποιώντας κεφάλαια που είχαν ήδη συγκεντρωθεί στο πλαίσιο του NextGenerationEU.

Μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου του 2021 έχουν διατεθεί περαιτέρω πέραν των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ προς τη στήριξη άλλων προγραμμάτων της ΕΕ που έχουν καθοριστικό ρόλο στην ψηφιακή και στην πράσινη μετάβαση.

Διαβάστε επίσης: ΕΕ: Σχέδιο 43 δισ. ευρώ για δημόσιες- ιδιωτικές επενδύσεις σε τσιπ ως το 2030

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακόμα, Κομισιόν, 30ετες,akoma, komision, 30etes