Επικοινωνία Τσαβούσογλου–Μπλίνκεν για Ουκρανικό και πρόσκληση στην Αττάλεια

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε σήμερα (8 Φεβρουαρίου) τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.


Κατά τη συνομιλία συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας, όπου ο κ. Τσαβούσογλου ενημέρωσε τον συνομιλητή του για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Τουρκία  για μείωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών μέσω διαλόγου.


Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στη Βόρεια Συρία. Ο υπουργός Τσαβούσογλου επέστησε την προσοχή στις αυτονομιστικές δραστηριότητες

του PKK-YPG στη Συρία και τις επιθέσεις τους εναντίον αμάχων, ενώ τόνισε ότι ο αγώνας μας εναντίον αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα.


Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν και στις τελευταίες εξελίξεις στον Καύκασο και τη συνεχιζόμενη διαδικασία εξομάλυνσης με την Αρμενία.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσκάλεσε τον Μπλίνκεν στο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας στις 11-13 Μαρτίου, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έστειλε ευχές για ταχεία ανάρωση στον Τούρκο πρόεδρο και τη σύζυγό του.

Διαβάστε επίσης: Μακρόν: Μόσχα και Κίεβο δεσμεύονται να τηρήσουν τις συμφωνίες του Μινσκ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επικοινωνία Τσαβούσογλου–Μπλίνκεν, Ουκρανικό, Αττάλεια,epikoinonia tsavousoglou–blinken, oukraniko, attaleia