Άκιουγιου: Μόνιμη πυρηνική απειλή στη Μεσόγειο

Στον απόηχο των ευχολογίων της Συνόδου της Γλασκώβης, μένει ως οδυνηρή διαπίστωση ότι η μεγαλύτερη απειλή της Μεσογείου κρύφτηκε κάτω από το χαλί.

Ούτε η Λευκωσία, ούτε όμως και η Αθήνα ήγειραν ζήτημα για την κατασκευή του τουρκικού πυρηνικού σταθμού στο Άκιουγιου, ο οποίος οικοδομείται σε σεισμογενή περιοχή και διακυβεύει μονίμως την ασφάλεια της περιοχής. Η πυρηνική ενέργεια είναι μεν "καθαρή ενέργεια", μετατρέπεται -ωστόσο- σε μόνιμη απειλή σε περίπτωση ατυχήματος ή σε περίπτωση που

αξιοποιηθεί για την κατασκευή πυρηνικών όπλων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος άφησαν να πάει χαμένη η ευκαιρία να εγερθεί η κρίσιμη αυτή πτυχή στη Συνόδο, παρ' ότι μάλιστα είχαν τα νομικά, πολιτικά και τεχνικά εργαλεία να το πράξουν.

Στοιχεία των Γερμανικών Μυστικών Υπηρεσιών  φέρουν τον Ερντογάν να σχεδιάζει την κατασκευή πυρηνικών όπλων στο Άκιουγιου, σε βάθος 20ετίας από την έναρξη της λειτουργίας του σταθμού το 2023. Ακόμα κι αυτά, όμως, κρατήθηκαν στις καλένδες, παρά το γεγονός ότι ο κίνδυνος ενός ατυχήματος θα έχει τρομακτικές επιπτώσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Συρία και Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα