Ακιντζί: Στερείται σοβαρότητας η «επιδημιολογική έκθεση» της ψευδοκυβέρνησης

Όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου &Πληροφοριών, η Manşet (10.06.20) γράφει ότι ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι του υποβλήθηκε από την «κυβέρνηση» του αποσχιστικού καθεστώτος γραπτή έκθεση δυόμιση σελίδων που περιέχει τα δεδομένα σε σχέση με την πανδημία του Covid-19 και φέρει την ένδειξη «προσωρινή». Σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε χθες, ο Ακιντζί αναφέρει ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, αυτή η έκθεση «δεν είναι εργασία που περιέχει την απαραίτητη ποιότητα και σοβαρότητα».

«Έπρεπε τουλάχιστον να μπορούσε να ετοιμαστεί προ πολλού

και στην δική μας πλευρά μια έκθεση με περιεχόμενο κοντά στην έκθεση της ελληνοκυπριακής πλευράς», σημείωσε ο Ακιντζί προσθέτοντας ότι κατέβαλε την μέγιστη προσπάθεια για να μείνει μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις αυτές τις δύσκολες μέρες, όμως παρακολουθεί με θλίψη ότι η «κυβέρνηση» δυσκολεύεται να ενεργήσει με συναίνεση και σε επιστημονική βάση προτιμώντας «αχρείαστα πολιτικά πείσματα».

Ανέφερε και τα εξής ο Ακιντζί: «Και το πιο σοβαρό είναι ότι έγινε μια δήλωση αντίθετη από την απόφαση που λήφθηκε στο επιστημονικό συμβούλιο του υπουργείου υγείας που συνήλθε χθες, όπως δήλωσαν οι Δρ. Μπουλέντ Ντιζνταρλί και Δρ. Γεσίμ Ορέκ που συμμετείχαν ως προσκεκλημένοι. Παρά το γεγονός ότι το συμβούλιο αποφάσισε ότι οι διελεύσεις στον νότο μπορούν να γίνουν και πριν την 1η Ιουλίου με κάποιους όρους, στην δήλωση που έγινε εκ μέρους της κυβέρνησης αναφέρθηκε ακριβώς το αντίθετο από αυτό. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, οι Δρ. Μπουλέντ Ντιζνταρλί και Δρ. Γεσίμ Ορέκ αναγκάστηκαν να προβούν σε δήλωση. Είναι φανερό ότι μόνο η κοινότητά μας θα πληγεί από αυτά που συμβαίνουν ενώ λέγεται από την αρχή ότι η υγεία θα χαράξει την πορεία και η πολιτική θα ακολουθήσει και υποστηρίζεται η λήψη αποφάσεων με βάση την επιστήμη. Αναμφίβολα δεν θα σταματήσουμε τα μέτρα, θα προχωρήσουμε προς ελεγχόμενα και σταδιακά ανοίγματα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Διότι γίνεται λόγος για την υγεία όλων μας. Παράλληλα με αυτό θα ενεργούμε στο πλαίσιο του σεβασμού στην επιστήμη και στους κανόνες υγείας. Το αντίθετο σημαίνει επιβολή της στενόμυαλης πολιτικής αντίληψης και του ετσιθελισμού, κάτι το οποίο δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεχτό».

Διαβάστε επίσης: 

Επιβεβαιώνει Κωστρίκη ο Ακιντζί: Δεν έδωσαν επιδημιολογικά στοιχεία τα κατεχόμενα

Κατεχόμενα: Ζητούν συμμετοχή στον ΠΟΥ, αλλά το σύστημα υγείας δεν είναι καλό

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακιντζί, Στερείται,akintzi, stereitai