Ακιντζί: Λάθος τα μηνύματα των Ε/Κ για την πολιτική ισότητα

‘Λάθος’ χαρακτήρισε τα μηνύματα που έστειλε η ε/κ πλευρά στο θέμα της πολιτικής ισότητας, ο Τ/Κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, σε συνέντευξή του στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Αναντολού’, με αφορμή την αυριανή 35η επέτειο της ‘ίδρυσης’ του ψευδοκράτους. Ο Τ/Κ ηγέτης είπε ότι το τελευταίο διάστημα αναγκάστηκε να σχολιάσει αυτά τα ‘λάθος μηνύματα’ και ότι τον στεναχώρησε αυτό, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο Τ/Κ ηγέτης υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι τα εδάφη

της Κύπρου και ο θαλάσσιος πλούτος της αρκούν για όλους, αλλά πρέπει να υπάρξει συνεργασία για να επωφεληθούν όλοι. Και οι Τ/Κ και οι Ε/Κ αλλά και η Τουρκία και η Ελλάδα. “Τα εδάφη αυτού του νησιού και ο θαλάσσιος πλούτος του αρκούν για όλους. «Και οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία με τον καιρό θα βελτιωθούν. Και στην περιοχή θα υπάρξει σταθερότητα. Η ανατολική Μεσόγειος μπορεί να απαλλαγεί από την ένταση και να μετατραπεί σε θάλασσα ειρήνης και σταθερότητας. Σε αυτό το θέμα δεν φτάνουν μόνο οι προσπάθειες καλής προθέσεως της δικής μας πλευράς. Η ίδια επιθυμία και ευχή πρέπει να έρθει και από τη «νότια Κύπρο». Αν έρθει εκτιμώ ότι θα είναι για όλους πολύ καλύτερα», υποστήριξε.

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις, ο Τ/Κ ηγέτης είπε ότι «η προσπάθεια δεν μπορεί να είναι μονομερής, αλλά η ε/κ πλευρά δυσκολεύεταινα χωνέψει την ‘πολιτική ισότητα’ σε μια πιθανή ομόσπονδη λύση».

Ο Μουσταφά Ακιντζί ευχαρίστησε τέλος όλες τις κυβερνήσεις της Τουρκίας για το ενδιαφέρον και τη στήριξη που παρέχουν στους Τ/Κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακιντζί, Λάθος,akintzi, lathos