Ακιντζί: Η λύση να βασίζεται στην πολιτική ισότητα

Είναι σημαντικό να συμφωνηθεί επίλυση του Κυπριακού η οποία θα βασίζεται στην πολιτική ισότητα των δύο συνιστώντων κρατών, ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί μιλώντας στο πλαίσιο συνάντησης που είχε στα κατεχόμενα για την Ημέρα της Γυναίκας.

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα ο Μουσταφά Ακιντζί δέχτηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Γυναικών της Τουρκίας η οποία φιλοξενείται στα κατεχόμενα από το λεγόμενο σύνδεσμο γυναικών Κερύνειας με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση και αναφερόμενος στις συνομιλίες

ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι ο κύριος στόχος είναι να κλείσει ένα κύκλος προβλημάτων που διαρκεί εδώ και 50 χρόνια μέσα σε ένα λογικό πλαίσιο το οποίο θα γίνει αποδεκτό και από τις δύο πλευρές. Έκανε αναφορά στις έννοιες της ελευθερίας, ισότητας και ασφάλειας αλλά και στο πόσο, κατά τον ίδιο, σημαντικό είναι η όποια συμφωνία να βασίζεται στην πολιτική ισότητα των δύο συνιστώντων κρατών.

Όπως πρόσθεσε, η ισότητα και η ελευθερία δεν έχουν κανένα νόημα χωρίς ασφάλεια, σημείωσε ωστόσο ότι η ασφάλεια της μιας πλευράς δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται από την άλλη πλευρά ως απειλή. Σε αυτό το πλαίσιο είπε, ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας έχουν μεγάλη σημασία για τους Τ/Κ.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Οργάνωσης Γυναικών της Τουρκίας, Σεμά Κεντίρτσι Ουγκουρμάν είπε ότι η παρουσία τους στο ψευδοκράτος είναι σημαντική καθώς θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα φιλίας, ειρήνης και αλληλεγγύης.

«Παρακολουθούμε στενά τις προσπάθειες σας για λύση. Χαιρόμαστε που το μήνυμα ειρήνης που χρειάζεται όλος ο κόσμος, εκπέμπεται τόσο δυνατά στο πλαίσιο της 8ης του Μάρτη» είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα