Όταν τα παιδιά είναι άτακτα

Πως θα χειριστούμε τα ουρλιακτά, το ψέμα, και άλλες εξόχως προβληματικές συμπεριφορές…

Κάποιοι τα ονομάζουν παλιόπαιδα. Πάντα θέλουν περισσότερα. Προσδοκούν να γίνεται πάντα το δικό τους. Δυσκολεύονται να μοιραστούν πράγματα με άλλους. Και δεν νοιάζονται γι’ άλλους, παρά μόνο για τον εαυτό τους.

Τα κακομαθημένα παιδιά είχαν πάντα ότι ήθελαν, και τα κανάκευαν συνεχώς. Τα περισσότερα παιδιά επιδεικνύουν προβληματική συμπεριφορά κάθε τόσο. Ωστόσο, οι γονείς θα πρέπει να μάθουν να ξεχωρίζουν ένα παιδί με συνήθη προβληματική συμπεριφορά από ένα παιδί στο οποίο μπορεί να αποδοθεί αυτό

το χαρακτηριστικό.

Ο Dan Kindlon, Ph.D., συγγραφέας του «Too Much Of A Good Thing», μας λέει ότι τα κακομαθημένα παιδιά είναι συχνά λιγότερο ικανά να αντιμετωπίσουν το άγχος επειδή οι γονείς τους ικανοποιούν κάθε ιδιοτροπία τους. Αυτά τα παιδιά νομίζουν ότι η ζωή είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Γράφει ο Kindlon: «Το σώμα δεν μπορεί να προσαρμόζεται στο άγχος αν δεν το βιώσει. Τα κακομαθημένα παιδιά είναι επίσης επιρρεπή στο να γίνουν εγωκεντρικοί, να θυμώνουν, να έχουν κατάθλιψη, να γίνουν υπερβολικά ανταγωνιστικά, ή στην αντίθετη πλευρά να μην έχουν κίνητρα. Μπορεί επίσης να μην έχουν αυτο-έλεγχο και έτσι να είναι πιο εύκολο να μπλέξουν με ναρκωτικές ουσίες, αλκοόλ και επικίνδυνο σεξ.».

Τι ονομάζουμε προβληματική συμπεριφορά;

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.kidsgo.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα