ΑΚΕΛ:Ιδεολογική φιλοσοφία της κυβέρνησης οι ιδιωτικοποιήσεις

“Η επιμονή στις ιδιωτικοποιήσεις προέρχεται από την ιδεολογική φιλοσοφία και της Τρόικα και των κυβερνώντων. Δεν θα εκπλαγώ αν είναι η κυβέρνηση που πιέζει την Τρόικα να επιμένει σε αυτά τα ζητήματα”, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο θέμα.

Στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Δίκτυο Αλληλεγγύης ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι είναι επίσης προφανές ότι όσες δεσμεύσεις δίδονται από

τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε αυτά τα ζητήματα είναι χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. “Έχει διαψευσθεί για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέσα σε ελάχιστες ημέρες”.

Εάν πραγματικά θέλουμε το συμφέρον της Κύπρου και του κυπριακού λαού, πρόσθεσε, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οι οργανισμοί θα εξασφαλίσουν το χαρακτήρα τους, θα είναι δηλαδή οργανισμοί δημόσιας ωφελείας. Στήριξαν και στηρίζουν την κοινωνία σε πάρα πολύ υψηλό βαθμό, παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και ας δουλέψουμε μαζί να τους εκσυγχρονίσουμε όπως και τη διαδικασία διορισμού των ΔΣ και ας εγκαταλείψουμε τις ιδεολογικές αγκυλώσεις που επιμένουν να ξεπουλούμε τον εθνικό πλούτο στους λίγους και εκλεκτούς, ανέφερε. Θέλουν, συνέχισε, τα λεφτά προς όφελος της κοινωνίας να τα διοχετεύσουν στις τσέπες κάποιων ξεπουλώντας κυριολεκτικά – όπως είπε – τους Ημικρατικούς και διαμορφώνοντας τέτοια δεδομένα που θα επιφορτίσουν το κράτος με επιπρόσθετα έξοδα και κόστος και οι ιδιώτες που θα τους αγοράσουν να μην έχουν το οποιοδήποτε κόστος.

Αν η κυβέρνηση παρ` ελπίδα καταφέρει να προχωρήσει με τις ιδιωτικοποιήσεις, εμείς όταν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βρεθούμε ξανά στην εξουσία θα κινήσουμε τις διαδικασίες για επιστροφή του εθνικού πλούτου εκεί όπου ανήκει, στο λαό και ταυτόχρονα θα προωθήσουμε διαδικασίες διερεύνησης του πώς έχει προωθηθεί αυτή η διαδικασία, σημείωσε ο κ. Κυπριανού.

Ερωτηθείς για τους συντεχνιακούς της Cyta που διαβλέπουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του οργανισμού, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε “μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα. Θα φανεί όταν θα πάμε στην Βουλή των Αντιπροσώπων”. Δεν περιμένει τίποτε, είπε, λέγοντας ότι τα τελευταία χρόνια “έχουμε μάθει να είμαστε πολύ δύσπιστοι. Θέλουμε να δούμε τι θα γίνει την κρίσιμη στιγμή. Πώς θα τοποθετηθεί ο καθένας μας”.

Δυστυχώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους δεσμεύσεις και αποδεσμεύσεις ανέφερε από την πλευρά του ο ΓΓ της ΠΕΟ που ήταν επίσης παρών στα γραφεία του Δικτύου Αλληλεγγύης. Υπενθύμισε ότι είχε στείλει προσωπική επιστολή στους οργανωμένους συνδικαλιστές των Ημικρατικών Οργανισμών ότι δεν θα γίνει αποκρατικοποίηση. “Αλλά γίνεται αποκρατικοποίηση. Τώρα στην ΑΗΚ τους είπε ότι συμφωνεί μαζί τους και ανακαλύπτουμε ότι κι αυτό δεν ισχύει”.

Όσον αφορά το θέμα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Cyta, ο κ. Κυρίτσης είπε ότι εργάζονται έντονα προς αυτή την κατεύθυνση και “είναι ενωμένο το συνδικαλιστικό κίνημα στη Cyta στη θέση ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η διαδικασία του ξεπουλήματος και ευελπιστούμε ότι οι πολιτικές δυνάμεις θα ακούσουν την φωνή των εργαζομένων και θα ενεργήσουν ανάλογα”.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα