ΑΚΕΛ: Βρισκόμαστε μισό βήμα πριν την οριστική διχοτόμηση

Ανακοίνωσε εξέδωσε το ΑΚΕΛ για την εξαγγελία Νίκου Αναστασιάδης, αναφέροντας ότι «ο Νίκος Αναστασιάδης διεξάγει προεκλογική εκστρατεία θυσιάζοντας τα πάντα στο βωμό των προεκλογικών σκοπιμοτήτων».

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Ο Νίκος Αναστασιάδης

διεξάγει προεκλογική εκστρατεία θυσιάζοντας μάλιστα τα πάντα στο βωμό των προεκλογικών σκοπιμοτήτων. Η σημερινή επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας Αναστασιάδη επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτε. Αποτελεί απλά την επίσημη επιβεβαίωση αυτού που όλος ο λαός ήξερε.

Ο Νίκος Αναστασιάδης απέτυχε. Απέτυχε σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και το λαό μας.
Στο Κυπριακό βρισκόμαστε μισό βήμα πριν την οριστική διχοτόμηση. Το Κυπριακό βρίσκεται σε αδιέξοδο και η Τουρκία αλωνίζει αποενοχοποιημένη και ανενόχλητη. Η Τουρκία εμβαθύνει την κατοχή και τη διχοτόμηση χωρίς να δέχεται οποιαδήποτε επίκριση από τη διεθνή κοινότητα.

Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο Πρόεδρος των παλινωδιών. Παλινδρομεί συνεχώς μεταξύ πολιτικών της φουστανέλας και επιλογών στα όρια ασφαλείας της πλευράς μας. Η αξιοπιστία της πλευράς μας έχει πληγεί διεθνώς. Ο Νίκος Αναστασιάδης έκανε κακή διαπραγμάτευση. Απέτυχε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την Τουρκία.

Ο Αναστασιάδης παραδίδει μια Κύπρο πιο κοντά στη διχοτόμηση με πιο εδραιωμένη την κατοχή και το Κυπριακό σε τραγικά αδιέξοδα.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη είναι η κυβέρνηση που ωφέλεσε τους λίγους και προνομιούχους και έβλαψε τους πολλούς που έχουν ανάγκη. Ο Αναστασιάδης είναι ο πρόεδρος του «κουρέματος» και της εξαγωγής κεφαλαίων στο εξωτερικών. Ο Αναστασιάδης είναι ο πρόεδρος που μετέτρεψε το «δεσμεύομαι» σε ανέκδοτο. Είναι

ο πρόεδρος που οδήγησε χιλιάδες νέους και νέες στη μετανάστευση. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη ξήλωσε τα νοσοκομεία και την Υγεία. Πήραν την Παιδεία πίσω στο παρελθόν. Ξήλωσε το κοινωνικό κράτος και τη στήριξη σε αυτούς που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη. Ο Αναστασιάδης παραδίδει μια κοινωνία με μεγαλύτερες ανισότητες και σε χειρότερη κατάσταση.

Ο Αναστασιάδης είναι ο πρόεδρος των «άριστων των αρίστων». Της οικογενειοκρατίας. Ο Αναστασιάδης είναι ο Πρόεδρος του ετσιθελισμού και των συγκρούσεων με τους ανεξάρτητους θεσμούς. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους δέχεται πόλεμο. Είναι η κυβέρνηση που προσπάθησε να ξεπουλήσει ότι κρατική και κοινωνική ιδιοκτησία υπήρχε. Ο Αναστασιάδης παραδίδει μια θεσμική κρίση και την αξιοπιστία στο θεσμό του Προέδρου καταρρακωμένη.

Ο Νίκος Αναστασιάδης δεν μπορεί να δώσει καμία προοπτική στον τόπο. Προκαλούν πάρα επιλύουν προβλήματα. Ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του πρέπει να φύγουν. Ο τόπος χρειάζεται αληθινή αλλαγή και όχι παραλλαγή της σημερινής κυβέρνησης. Η μόνη αληθινή αλλαγή για τον τόπο σήμερα είναι ο Σταύρος Μαλάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα