ΑΚΕΛ: Η Επιτροπή Θεσμών να εξετάσει το θέμα της FBME

Να εξετάσει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών το θέμα που έχει προκύψει με την FBME ζητά το ΑΚΕΛ, με στόχο να αντιμετωπιστούν πιθανές αρνητικές συνέπειες για τα δημόσια ταμεία και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε δηλώσεις του σήμερα στη Βουλή, ο Βουλευτής του κόμματος Άριστος Δαμιανού υπενθύμισε ότι το ΑΚΕΛ από το καλοκαίρι

2014 ενέγραψε θέμα στην Επιτροπή Θεσμών σχετικά με πράξεις ή παραλείψεις θεσμών της Κυπριακής Δημοκρατίας που πιθανόν να επιβαρύνουν τα δημόσια οικονομικά μέσα από ενέργειες που αφορούν τη FBME.

Δήλωσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις συμπεριλαμβανομένης και της δημόσιας επιστολής του νομικού συμβούλου της τράπεζας Αλέκου Μαρκίδη όπως επίσης και της επιστολής της τράπεζας εκ μέρους μετόχων και ιδιοκτητών, η οποία έχει διαβιβαστεί και στη Βουλή, αναφέροντας πως ως εκ τούτου το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι μέσα από διαδικασίες που πρέπει να συμφωνηθούν στην Επιτροπή Θεσμών θα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου το θέμα.

«Είναι ένα θέμα που ενδεχομένως να επιβαρύνει τα δημόσια ταμεία από ενέργειες και πράξεις ή παραλείψεις» είπε ο Άριστος Δαμιανού, υπενθυμίζοντας ότι στο παρελθόν είχε γίνει σεβαστή έκκληση του Γενικού Εισαγγελέα να μην συζητηθούν τα εν λόγω θέματα καθώς υπήρχαν σε εξέλιξη διαδικασίες.

«Τώρα ενδεχομένως να είναι η ώρα να δούμε το θέμα γιατί την ώρα που μιλούμε για ζητήματα και τρόπους που πρέπει να εξοικονομήσουμε χρήματα για τα δημόσια ταμεία, δεν μπορεί μέσα από δικές μας ενέργειες τα δημόσια ταμεία να επιβαρυνθούν» συμπλήρωσε.

«Πρέπει να ξαναδούμε αυτά τα ζητήματα με ένα και μοναδικό γνώμονα, πώς να αντιμετωπίσουμε πιθανές αρνητικές συνέπειες για τα δημόσια ταμεία και την Κυπριακή Δημοκρατία» πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα