ΑΚΕΛ: Αγωνιώδης προσπάθεια να πείσουν ότι δεν άλλαξε τίποτα

Κατανοούμε την αγωνιώδη προσπάθεια ορισμένων να πείσουν τον κυπριακό λαό ότι τίποτα απολύτως δεν έχει αλλάξει μετά την αντικατάσταση του Έρογλου από τον Ακκιντζί, αναφέρει το ΑΚΕΛ.

Σύμφωνα με το ΑΚΕΛ «μάλλον αναμένουν ότι ο Ακκιντζί και η Τουρκία θα υιοθετήσουν ως δια μαγείας τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και έτσι θα λυθεί το κυπριακό. Ή απλώς συνεχίζουν να προσπαθούν να σκοτώσουν την ελπίδα για λύση

και μαζί την προοπτική απελευθέρωσης και ειρηνικής επανένωσης στα πλαίσια δικοινοτικής, διζωνικής Ομοσπονδίας».

«Επειδή εμείς ως ΑΚΕΛ θεωρούμε ότι πρέπει να παραμείνει ανοιχτό το παράθυρο ευκαιρίας για λύση, αλλά συνάμα ότι παραμένει δύσκολη η προσπάθεια επίτευξης συμφωνημένης λύσης, θα κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας για απαλλαγή από την κατοχή και τη διχοτόμηση, αφού δεν συμβιβαζόμαστε με μισή Κύπρο αλλά ελληνική», προστίθεται.

Καταλήγοντας, το ΑΚΕΛ απευθύνει έκκληση στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων «να επικεντρωθούν περισσότερο στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων, περιορίζοντας στο ελάχιστο δημόσιες δηλώσεις, οι οποίες ενίοτε δεν συμβάλλουν εποικοδομητικά στο στόχο της επίλυσης του Κυπριακού».

Keywords
Τυχαία Θέματα