Ακάθεκτος ο Ερντογάν διενεργεί ασκήσεις στην ΑΟΖ

Σε τουρκικό πεδίο βολής μετατρέπει τις τελευταίες ώρες την κυπριακή ΑΟΖ ο Ερντογάν εν μέσω πανδημίας.

Όχι μόνο προχωρεί σε γεωτρήσεις με το Γιαβούζ, με την αποτροπή να αφήνει πίσω της κενό, λόγω της απουσίας των ΗΠΑ, αλλά χθες διενήργησε τρεις στρατιωτικές ασκήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ, συνεχίζοντας έτσι την επιθετική πολιτική των τετελεσμένων.

Παράλληλα με

αυτή την κίνηση η Τουρκία προχωρεί σε μια ακόμη επίδειξη ισχύος, επιχειρώντας την πολιτική της εμπέδωσης ότι αυτή είναι που ελέγχει την περιοχή στην πρακτική εφαρμογή της στρατηγικής της για τη Γαλάζια Πατρίδα.

Τα σημεία των τουρκικών ασκήσεων ήταν τα εξής: Α. Στα οικόπεδα 1, 8 και 9. Β. Στο ύψος των οικοπέδων 1, 6 και 7. Γ. Πάνω από το τριεθνικό, δηλαδή πάνω από το σημείο όπου ενώνονται οι ΑΟΖ της Κύπρου με εκείνες της Ελλάδας και της Αιγύπτου

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στο ευρωπαϊκό έδαφος όπου ανήκει η Κύπρος, σε ευρύτερο διεθνές επίπεδο ΗΠΑ και Ρωσία μαζί με τη Σαουδική Αραβία μετρούν τις ζημιές από την ελεύθερη πτώση των τιμών του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, ενώ η Κίνα διπλασιάζει τα αποθέματά της σε πετρέλαιο αγοράζοντας σε εξευτελιστικές  τιμές.

Την ίδια στιγμή η ΕΕ ψάχνει να βρει τα χρήματα για να στηρίξει τις οικονομίες των κρατών – μελών που θα κτυπηθούν από βαριά ύφεση το αμέσως επόμενο διάστημα και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ασκεί οιονεί βέτο στις αλχημείες επί του προϋπολογισμού ζητώντας πραγματικό χρήμα για τη στήριξη των αγορών.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί. 

Keywords
Τυχαία Θέματα