Ακάμας:Βeach party και σκουπίδια σε παραλία ωοτοκίας-Φώτος

Τουλάχιστον απαράδεκτη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κατάσταση στην παραλία ωοτοκίας των χελωνών, Λάρα, στη χερσόνησο του Ακάμα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες επισκεπτών καθώς και φωτογραφικό ντοκουμέντο, η παραλία είναι και φέτος γεμάτη με σκουπίδια.

Μάλιστα κάποιοι δεν διστάζουν να οργανώνουν και beach parties σε μια παραλία, όπου, όπως είναι γνωστό οι χελώνες ωοτοκούν.

Οικολόγοι: Να αφήσουν τα βρώμικα παιχνίδια

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων κάνει έκκληση για επαρκή

έλεγχο από αρμόδιο προσωπικό και δημιουργία των αναγκαίων υποδομών.

Συγκεκριμένα το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών (Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου) καλεί τους αρμόδιους «να αφήσουν τα βρώμικα παιχνίδια κατά μέρος και να εφαρμόσουν άμεσα μέτρα για την καθαριότητα του βιότοπου των χελωνών στην παραλία της Λάρας / Ακάμα και να δώσει οριστική λύση στο θέμα του Ακάμα, το οποίο εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες».

Δυσαρέσκεια και προβληματισμός από τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς

Κληθείς από το SigmaLive να σχολιάσει τις απαράδεκτες αυτές εικόνες, ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς δήλωσε τα εξής: "Πρώτα θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συγκεκριμένη παραλία είναι αρκετά χιλιόμετρα από τα όρια του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς. Με αυτό βέβαια δεν θέλω να πω ότι δεν μας αφορά ή δεν μας ενδιαφέρει. Η καθαριότητα και η καλή εικόνα των παραλιών αλλά και ολόκληρης της χώρας μας είναι υπόθεση που μας αφορά όλους, από τις αρμόδιες αρχές μέχρι και τον τελευταίο πολίτη και για την επιτυχή αντιμετώπιση του προβλήματος χρειάζεται η συμβολή όλων μας.

Μετά τις τελευταίες εικόνες που έχουμε δει με σκουπίδια και τη ρύπανση που παρατηρείται στην πιο όμορφη παραλία πράγματι της Κύπρου, θα πρέπει να μας προβληματίσει η όλη εικόνα που εκπέμπει μια ξεχωριστή και πανέμορφη περιοχή από την αυθαιρεσία κάποιων ασυνείδητων επισκεπτών, οι οποίοι, αντί να χαίρονται και διατηρούν την ομορφιά του Ακάμα, αφήνουν πίσω τους σκουπίδια και ακαθαρσίες. Σαν Τοπική Αρχή αλλά και σαν Κεντρική Επιτροπή Παραλιών θέλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας και τον προβληματισμό μας.

Χρειάζεται να αγωνιστούμε όλοι ώστε να εμπεδωθεί περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθησία για να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού αυτές τις εξαιρετικής ομορφιάς παραλίες και περιοχές, αλλά φαίνεται ότι οι απλές παραινέσεις δεν είναι αποτελεσματικές και θα πρέπει οι παραβάτες και οι ασυνείδητοι να καταγγέλλονται και να τιμωρούνται παραδειγματικά.

Το θέμα όμως αυτό φέρνει για ακόμα μια φορά στην επιφάνεια την ανάγκη οριστικοποίησης του Διαχειριστικού Σχεδίου του Ακάμα, ένα σχέδιο που θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος, που θα πρέπει να είναι το πρώτιστο και τις κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες αυτής της περιοχής. Η σημερινή εγκατάλειψη της περιοχής δεν αποτελεί λύση, η λύση του προβλήματος θα ήταν μια λελογισμένη και αειφόρος ανάπτυξη με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον".

Keywords
Τυχαία Θέματα