Α.Καυκαλιάς: Ο προϋπολογισμός δεν έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα

"Οι συνολικότεροι σχεδιασμοί και αποφάσεις της κυβέρνησης δεν αποτελούν απάντηση ή λύση στα πολλά προβλήματα και τις πιέσεις που δέχεται ο αγροτικός τομέας. Αντίθετα σε κάποιες περιπτώσεις επιβαρύνουν την κατάσταση", αναφέρει σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας, Άντρος Καυκαλιάς.

"O πρωτογενής τομέας", τόνισε, "από βασικός πυλώνας ανάπτυξης, έχει μετατραπεί σε φτωχό συγγενή και σε σχέση με τη στήριξη και την αξία που του προσδίδεται αλλά και την τελική του συνεισφορά στην οικονομία του τόπου".

"Ενδεικτικά,

σημειώνουμε, στοιχεία από την Στατιστική Υπηρεσία όπου η απασχόληση στον αγροτικό τομέα το 2012 ανερχόταν στο 4.6 % του εργατικού δυναμικού δηλαδή, 19901 άτομα και το 2015 μειώθηκε στο 3,8 % δηλαδή στις 15806", συνέχισε.

"Την ίδια στιγμή το ποσοστό συνεισφοράς του αγροτικού τομέα στο ΑΕΠ παραμένει καθηλωμένο κάτω από το 2%", επεσήμανε .

"Δεν είναι μόνο οι αριθμοί ασφαλώς. Είναι, κυρίως, τα προβλήματα που διαιωνίζονται, δυσχεραίνοντας τη θέση του αγρότη.

Ο ΟΓΑ παραμένει ακρωτηριασμένος.Οι μεθοδεύσεις για κλείσιμο της Επιτροπής Σιτηρών συνεχίζονται .Το Συμβούλιο Πατατών βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο της κυβέρνησης.Η επιχείρηση- διάλυσης του Τμήματος Αναδασμού είναι σε εξέλιξη.Σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή του μητρώου αγροτών. Η μη παραχώρηση επιδοτημένου αγροτικού πετρελαίου κίνησης.Ψηλά λειτουργικά κόστη στον αγροτικό τομέα( νερό, ρεύμα, πετρέλαιο). Τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αρδευτικά τμήματα και η αδυναμία του κράτους να τα στηρίξει.Άλυτο και το θέμα της χρηματοδότησης των αγροτών από Πιστωτικά Ιδρύματα, επηρεάζοντας την δυνατότητα συμμετοχής τους στα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης και τη διεκδίκηση κονδυλίων.Η μη κατάθεση νομοσχεδίου για την αλιεία και η παραχώρηση 3ης άδειας τράτας βυθού.

Όλα αυτά συμπληρώνουν την «ιστορία επιτυχίας» της κυβέρνησης και στην αγροτική οικονομία", αναφέρει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα