ΒΙΝΤΕΟ: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Υπουργού Υγείας στη Λεμεσό

Στη Λεμεσό μετέβη το πρωί της Τετάρτης ο Υπουργός Υγείας. Μαζί με τον Δήμαρχο της πόλης περιόδευσαν στα σημεία ελέγχου όπου διαπίστωσαν κατά τον Υπουργό ότι σήμερα, μετά τις ταλαιπωρίες όλα βαίνουν καλώς.

«Μετά και τα χθεσινά και τις επιπλέον ενέργειες για 4 σταθμούς ήρθα επί τόπου και μαζί με τον Δήμαρχο να διαπιστώσουμε αν όλα βαίνουν καλώς. Ο κόσμος δεν περιμένει σε μεγάλες ουρές, εξυπηρετείται άμεσα και φαίνεται να έχει επιλυθεί το πρόβλημα που ταλαιπώρησε το τελευταίο 48ωρο τους κατοίκους ειδικά της επαρχίας Λεμεσού», είπε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου. 

Δείτε εδώ:

55 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Κληθείς να απαντήσει για το αν έγινε κάτι λάθος στον υπολογισμό και στους χειρισμούς ο Υπουργός είπε ότι δυστυχώς έγινε κακή εκτίμηση ως προς τον αριθμό ατόμων αλλά και λάθος χειρισμός στους δειγματολητπικούς σταθμούς.

Εντοπίσαμε τα λάθη από το Σαββατοκύριακο αλλά αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες λόγω του ότι υπάρχει και μια δημόσια σύμβαση στη μέση. Με τη νέα προκήρυξη για τα επαναληπτικά όλα θα ληφθούν υπόψη.Ο Υπουργός ευχαρίστησε δημόσια τον Δήμαρχο της Λεμεσού και τόνισε την κατανόηση και τη βοήθεια που παρέχει ο κ.Νικολαΐδης.

Σχετικά με το επαναληπτικό τεστ στους εργαζόμενους ανά εβδομάδα ο Υπουργός τόνισε ότι δόθηκαν οδηγίες στην προκήρυξη, να ληφθούν όλα υπόψη. Θα έχουμε και νούμερα ατόμων την επόμενη φορά.

Ο Υπουργός απαντώντας σε ερώτηση για τους αριθμούς εργαζομένους είπε ότι αρχική εκτίμηση ήταν ότι περίπου 5 χιλιάδες εργαζόμενοι θα έπρεπε να κάνει τεστ ενώ μέχρι χθες είχαμε περίπου 7 χιλιάδες εργαζόμενους που προσήλθαν για έλεγχο.

Κάλεσε επίσης τον κόσμο να προσέρχεται στους σταθμούς που διενεργούν rapid τεστ προκειμένου να έχουμε μια καθολική εικόνα για το τι ακριβώς γίνεται με την πορεία του ιού της Κύπρου.

Δείτε εδώ: Υπ. Υγείας: 46 κρούσματα εντοπίστηκαν από τα rapid τεστ

Σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζουν Λεμεσός και Πάφος συγκριτικά με τη Λευκωσία ο Υπουργός είπε ότι cluster υπάρχουν παντού. Οι δυο επαρχίες τόνισε ήταν επιβαρυμένες. Άρχισαν να δουλεύουν τα μέτρα απ’ ότι φαίνεται. Χθες έγιναν 9 χιλιάδες μοριακές εξετάσεις και αυτό μπορεί να είναι και αριθμός ρεκόρ όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και γενικά.

Ευελπιστούμε να αρχίσουμε να βλέπουμε μείωση τις επόμενες μέρες, συνέχισε και ζήτησε τη συμπαράσταση του κόσμου για να αρχίσουν σταδιακά όταν αυτό επιτραπεί και οι χαλαρώσεις. Τα μέτρα υπογράμμισε χρειάζονται 2 βδομάδες, πρέπει να δώσουμε περιθώριο χρόνου, να φανούν τα αποτελέσματα και όταν θα λήξουν τα μέτρα να ξέρουμε πώς προχωρούμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αιφνιδιαστική, Υπουργού Υγείας, Λεμεσό,aifnidiastiki, ypourgou ygeias, lemeso