Αιφνίδια έρευνα ΕΠΑ–Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε 10 εργοληπτικές

Κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) συνεπικουρούμενα από μελή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, έκαναν έφοδο σε μεγάλες εργοληπτικές εταιρείες.

Δέκα κλιμάκια της ΕΠΑ μαζί με μέλη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας επέδραμαν σε 10 εργοληπτικές εταιρείες με στόχο τη συλλογή στοιχείων για υποθέσεις που αφορούν συντήρηση του οδικού δικτύου και των κυκλικών κόμβων την περίοδο 2007-2009 παγκύπρια.

Συγκεκριμένα, θα εξεταστεί η πιθανή νόθευση δημοσίων διαγωνισμών και η χειραγώγηση προσφορών.

Είναι προφανές ότι αν αποδειχτούν οι όποιες υπόνοιες, τότε θα πρόκειται για άλλο ένα μέγα σκάνδαλο. Τα κλιμάκια αναζητούσαν στοιχεία μέχρι αργά το απόγευμα και σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, τα ευρήματα είναι πάρα πολύ σημαντικά.

Όλα τα έγγραφα μεταφέρθηκαν στα γραφεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού για εξέταση και έπειτα από μελέτη θα διαφανεί αν υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα ακολουθηθεί η διαδικασία των ακροάσεων κοκ.

Έφοδοι και για το ΣΑΛΑ

Την ίδια ώρα, έφοδοι έγιναν και σε εταιρείες για υποθέσεις που αφορούν το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λάρνακας.

Πρόκειται για άλλη μια σοβαρή υπόθεση που αφορά τη δεύτερη φάση του έργου. Σε αυτή την περίπτωση, οι υπόνοιες αφορούν στην ύπαρξη παράνομου καρτέλ και σ' ενδείξεις συνεννόησης εταιρειών που υπέβαλλαν τις προσφορές.

Οι έρευνες εστιαστήκαν σε τρεις εταιρείες. Τα στοιχεία επίσης μεταφέρθηκαν στα γραφεία της ΕΠΑ για να ακολουθηθει η νενομισμένη διαδικασία.

Σημειώνεται πως το Σίγμα κατέχει τα ονόματα των εταιρειών και για τις δύο υπό διερεύνηση υποθέσεις αλλά για ευνόητους λόγους δεν θα δημοσιοποιηθούν επί του παρόντος. Τονίζεται ωστόσο, πως πρόκειται για ηχηρά ονόματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα