Ένταση με νεκρούς στην Τουρκία

Εκρηκτική κατάσταση επικρατεί εδώ και μερικές ώρες στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας όπου δολοφονήθηκε από αγνώστους στέλεχος του ισλαμιστικού ακροδεξιού κόμματος Huda-Par, το οποίο είναι γνωστό για τιςσχέσεις μίσους με το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών.

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες προς το παρόν. Πάντως μεταδίδονται και πληροφορίες για άλλους τρεις νεκρούς. Στη διάρκεια επεισοδίων τραυματίστηκαν επίσης τρεις δημοσιογράφοι και ένας αστυνομικός από αδέσποτες σφαίρες.

Αμέσως μετά την δολοφονία του στελέχους του Hür Par, μια ομάδα μελών

του ίδιου κόμματος βγήκαν στους δρόμους με όπλα στα χέρια πυροβολώντας δεξιά και αριστερά. Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν επίσης δημοσιογράφους οι οποίοι έσπευσαν στην περιοχή. Η κατάσταση του ενός από τους δημοσιογράφους είναι σοβαρή. Τα μέλη του Hür Par υποστήριξαν ότι για την δολοφονία ευθύνεται η ομάδα νέων του HDP, ωστόσο ανακοίνωση της τελευταίας μέσω του τουίτερ αναφέρει ότι δεν είναι εκείνοι πίσω από την δολοφονία και πως πρόκειται για προβοκάτσια.

Με γραπτή ανακοίνωσή του επίσης το HDP καταδίκασε την δολοφονία και ζήτησε την αποκάλυψη των υπευθύνων της δολοφονίας χωρίς να υπάρξει κανένας δισταγμός.

Το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών με ανακοίνωσή του καταδίκασε την επίθεση. Η εκρηκτική αυτή κατάσταση, στο βαθμό που θα κλιμακωθεί, δεν αποκλείεται να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, όπου ο πολιτικός κόσμος ετοιμάζεται για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα