Αιχμές ΣΕΗΚ για το θέμα χρήσης ηλεκτρογεννητριών

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του άτυχου 23χρονου Αλέξη Χαραλάμπους από την Λευκωσία που υπέστη ηλεκτροπληξία σε πάρτι στην Λάρνακα το περασμένο Σάββατο, ο Σ.Ε.Η.Κ εξαπολεί σοβαρές κατηγορίες εναντίον όλων των υπευθύνων σχετικά με την ενημέρωση γύρω από το θέμα των ηλεκτρογεννητριών.

Στην ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος, αφήνει αιχμές εναντίον ακαδημαϊκών οι οποίοι αναφέρθηκαν στο θέμα λέγοντας ότι κανένας από αυτούς δεν έθιξε στα κύρια προβλήματα.

• Πως ενώνουμε μια γεννήτρια

• Ποιοι μηχανισμοί πρέπει να τοποθετούνται στην γεννήτρια για την προστασία της εγκατάστασης και κυρίως του ανθρώπου

• Ποιοι έλεγχοι πρέπει να γίνονται μετά το έννομα και τη λειτουργία της

• Ποιοι πρέπει να τις ενώνουν αλλά και ποια Υπηρεσία του κράτους θα πρέπει να καλεστεί για τις ελέγξει.

Ο Σ.Ε.Η.Κ. άφησε αιχμές για τη διαχείριση της κατάστασης μετά την έκρηξη στο Μαρί μιλώντας για την προχειρότητα που υπήρχε στο ποιοι πουλούσαν τις γεννήτριες και τι γνώσεις διέθεταν για να ενημερώσουν τον καταναλωτή να πάρει τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφαλείας αλλά και λόγο επαγγέλματος και γνωρίζοντας τους κινδύνους που εγκυμονεί μια γεννήτρια μη ελεγχόμενη από κανένα, εγκατεστημένη από μη αδειούχο ηλεκτρολόγο. Ο Σύνδεσμος τότε αποτάθηκε στην ΑΗΚ και στο ΗΜΥ για να ενημερωθούν στο ποιοι έχουν την ευθύνη να ελέγχουν τις γεννήτριες, με τις υπηρεσίες να παραπέμπουν το Σύνδεσμο η μία στον άλλην.

Εν τούτοις τελικά αποφασίστηκε ότι στις περιπτώσεις που υπάρχει δίκτυο της ΑΗΚ –OF-GENERATOR, θα ελέγχεται από την ΑΗΚ, ενώ στις περιπτώσεις που θα εργάζεται μόνο με GENERATOR χωρίς δίκτυο της ΑΗΚ, θα ελέγχονται από το ΗΜΥ.

Η κάθετη θέση του Συνδέσμου είναι προτού τροφοδοτηθεί το όποιο ηλεκτρικό δίκτυο από γεννήτρια θα πρέπει πρώτα να περνά από έλεγχο είτε από την ΑΗΚ, είτε από το ΗΜΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα