Αιχμές ΚΣΚ κατά ΕΠΑ για τις ακλόνητες τιμές βασικών αγαθών

Tην έντονη απογοήτευσή του εκφράζει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών για το γεγονός ότι οι τιμές βασικών αγαθών όπως το γάλα και το νερό, παραμένουν ακλόνητες ενώ αφήνει αιχμές κατά της ΕΠΑ.

"Η σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας, την Τρίτη 09/09/2016, θεωρούμε ότι είναι η ανταπόκριση στις επανειλημμένες κρούσεις και ενέργειες του ΚΣΚ, προς διάφορους αρμοδίους, όπως είναι το ΥΕΕΒΤ, οι επιχειρηματικές οργανώσεις και σύνδεσμοι και τα ΜΜΕ", επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

Ενώ οι τιμές

των πετρελαιοειδών και του ηλεκτρισμού έχουν μειωθεί αισθητά και ενώ ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατά το 2015 έχει μειωθεί κατά 2%, προσθέτει, οι τιμές πολλών βασικών αγαθών παραμένουν ακλόνητες, στα ψηλά επίπεδα που οι επιχειρηματίες τις έφεραν με επίκληση των παλαιότερων αυξήσεων των καυσίμων και του ηλεκτρισμού προ διετίας.

Ο ΚΣΚ, εκφράζει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η ΕΠΑ, η οποία ιδρύθηκε για την προστασία του ανταγωνισμού και κατ’ επέκταση την προστασία των καταναλωτών, ενώ αποφάσισε για την τιμή του γάλακτος, η οποία ήταν αποτέλεσμα ολιγοπωλίου των παραγωγών και επέβαλε πρόστιμο, πριν από αρκετούς μήνες (απόφαση ΕΠΑ 42/2014), μέχρι σήμερα ούτε πρόστιμο πληρώθηκε, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι η τιμή του γάλακτος παραμένει ανεπηρέαστη.

"Εκφράζουμε επίσης, την απογοήτευση μας γιατί η εισήγηση του ΚΣΚ προς τον Υπουργό ΕΕΒΤ να εκδώσει ανώτατη τιμή πώλησης του εμφιαλωμένου νερού, τουλάχιστο κατά την καλοκαιρινή περίοδο απορρίφθηκε με διάφορες προφάσεις".

Keywords
Τυχαία Θέματα