Άγρια κόντρα Κληρίδη – Πολυβίου: Η σπίθα που πυροδότησε «φωτιά»

«Άναψαν τα αίματα» στο Κακουργιοδικείο κατά την εκδίκαση της τρίτης ποινικής υπόθεσης εναντίον στελεχών της Τράπεζας Κύπρου σε σχέση με την επαναταξινόμηση των ομολόγων της Τράπεζας.

Κώστας Κληρίδης και Πόλυς Πολυβίου είχαν έντονη αντιπαράθεση με αφορμή την επίρριψη από τον κ.Πολυβίου εξ ολοκλήρου της ευθύνης για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκδίκαση της

υπόθεσης στη Νομική Υπηρεσία και στον Γενικό Εισαγγελέα, κάνοντας λόγο για «άστοχες ενέργειες» τους, που καταγράφονται σε ενδιάμεση απόφαση του Κακουργιοδικείου.

«Δεν είναι αυτή κατηγορία να εκτοξεύεται εντός της αίθουσας του δικαστηρίου. Ασκήσαμε δικαίωμα έφεσης, έχουμε κάθε δικαίωμα να δικαστούμε από Ανώτατο Δικαστήριο αυτής της χώρας, όπως και οι κατηγορούμενοι άσκησαν το δικαίωμά τους για υποβολή προδικαστικών ενστάσεων», είπε ο κ. Κληρίδης.

«Το οποίο Ανώτατο λοιδορείτε στις εφημερίδες», ήταν η απάντηση του κ. Πολυβίου, με τον Γενικό Εισαγγελέα να ζητά να καταγραφεί η φράση αυτή στα πρακτικά, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «λίβελλο».

Και οι δυο εμπλεκόμενοι προχώρησαν με το πέρας της διαδικασίας σε δηλώσεις στο SigmaLive. Αρχικά ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι εξετάζει τα μέτρα τα οποία μπορεί ενδεχομένως να λάβει ενώ συμπλήρωσε ότι αναμένει την αποστενογράφηση του τηρηθέντος πρακτικού του Δικαστηρίου την οποία ζήτησε άμεσα.
Από πλευράς του, ο Πόλυς Πολυβίου είπε ότι «ουδόλως με εκφοβίζει ο Γενικός Εισαγγελέας όπως πράττει με άλλους».

Ο Πόλυς Πολυβίου σε δηλώσεις του στο SigmaLive πρόσθεσε επίσης ότι «εάν ο Γενικός Εισαγγελέας νομίζει ότι τώρα θα φιμώνει δικηγόρους εντός Δικαστηρίου, τότε αυτή η συμπεριφορά του θα πρέπει να προβληματίσει πολλούς».

Ο Γενικός Εισαγγελέας εμφανίστηκε σήμερα ο ίδιος ενώπιον του Κακουργιοδικείου για να ζητήσει περαιτέρω αναβολή της υπόθεσης για ακόμη λίγες μέρες προκειμένου να δοθεί ο χρόνος στο Ανώτατο για να ορίσει την ακρόαση της έφεσης. Να σημειωθεί ότι η υπόθεση έχει αναβληθεί άλλες δυο φορές μέχρι σήμερα λόγω αυτής της εκκρεμότητας.

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, ο κ. Κληρίδης είπε ότι οι δικηγόροι Πόλυς Πολυβίου, Αλέκος Μαρκίδης και Δημήτρης Αραούζος που εκπροσωπούν κατηγορούμενους στην υπόθεση, υπέβαλαν με επιστολές τους αίτημα προς τον ίδιο, ζητώντας την αναστολή της ποινικής δίωξης εναντίον των πελατών τους ως η καλύτερη λύση υπό τις περιστάσεις, διατηρώντας το δικαίωμα του ο Γενικός Εισαγγελέας να επανακαταχώρησει την υπόθεση σε περίπτωση που η έφεση επιτύχει.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο κ. Πολυβίου επεφύλαξε όλα τα νομικά δικαιώματα της πελάτιδας του, κατηγορούμενης Ελίζας Λειβαδιώτου, ως προς την πορεία της υπόθεσης, επαναλαμβάνοντας την θέση που εξέφρασε κατά την τελευταία δικάσιμο ότι δεν είναι νοητό να γίνουν δύο δίκες και πως ο κατακερματισμός της δίκης θα δημιουργήσει πρακτικά προβλήματα και προβλήματα κατάχρησης της διαδικασίας.

Είπε ότι η κατάσταση ορισμένων κατηγορουμένων, συμπεριλαμβανομένης και της πελάτιδας του, είναι δύσκολη γιατί παραμένει κατηγορούμενη για σοβαρά αδικήματα, τα οποία επηρεάζουν τη σταδιοδρομία της και την καθημερινή της ζωή. Όπως είπε, είναι Α’ Οικονομικός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου οπότε χρειάζεται να υπογράφει λογαριασμούς και όλες οι εποπτικές αρχές ζητούν εξηγήσεις γιατί είναι κατηγορούμενη.
Το Κακουργιοδικείο ενέκρινε το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για ολιγοήμερη αναβολή, ορίζοντας την υπόθεση στις 4 Μαρτίου στις 9 το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα