Π.Πολυβίου σε SigmaLive: Ουδόλως με εκφοβίζει ο Γεν.Εισαγγελέας

Απάντηση στα όσα δήλωσε νωρίτερα στο SigmaLive ο Γενικός Εισαγγελέας έδωσε λίγη ώρα μετά και ο Πόλυς Πολυβίου.

Η σφοδρή αντιπαράθεση των δυο, άρχισε εντός της αιθούσης του Κακουργιοδικείου όταν ο νομικός Πόλυς Πολυβίου έκανε λόγο για «άστοχες ενέργειες» από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας στην ενδιάμεση απόφαση της τρίτης ποινικής υπόθεσης εναντίον στελεχών της Τράπεζας Κύπρου

σε σχέση με την επαναταξινόμηση των ομολόγων της Τράπεζας, που οδηγούν σε καθυστέρηση της εκδίκασης.

Στις δηλώσεις του στο SigmaLive ο Κώστας Κληρίδης, ανέφερε ότι εξετάζει μέτρα που ενδεχομένως να λάβει. Όπως προκύπτει, η σχετική απόφαση θα παρθεί τις επόμενες μέρες αφού ο Γενικός Εισαγγελέας είπε στο SigmaLive, ότι «έχω ζητήσει την αποστενογράφηση του τηρηθέντος πρακτικού του Δικαστηρίου και θα αναμένω». Τα μέτρα στα οποία αναφέρεται ο Γενικός Εισαγγελέας αφορούν την αναφορά του Πόλυ Πολυβίου περί «λοιδορίας του Ανωτάτου». Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Κληρίδης απαντώντας στα περί καθυστέρησης, είπε «ασκήσαμε δικαίωμα έφεσης, έχουμε κάθε δικαίωμα να δικαστούμε από Ανώτατο Δικαστήριο αυτής της χώρας, όπως και οι κατηγορούμενοι άσκησαν το δικαίωμά τους για υποβολή προδικαστικών ενστάσεων». Η απάντηση του Πόλυ Πολυβίου ήταν: «το οποίο Ανώτατο λοιδορείτε στις εφημερίδες». Στο σημείο εκείνο, ο Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε να καταγραφεί η φράση αυτή στα πρακτικά, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «λίβελο».

Σχολιάζοντας τα πιο πάνω στο SigmaLive ο νομικός Πολυβίου είπε αρχικά, «ό,τι έχω να πω το λέω στο Δικαστήριο», ενώ παράλληλα ανέφερε «ουδόλως με εκφοβίζει ο Γενικός Εισαγγελέας όπως πράττει με άλλους».

Ο Πόλυς Πολυβίου σε δηλώσεις του στο SigmaLive πρόσθεσε επίσης ότι «εάν ο Γενικός Εισαγγελέας νομίζει ότι τώρα θα φιμώνει δικηγόρους εντός Δικαστηρίου, τότε αυτή η συμπεριφορά του θα πρέπει να προβληματίσει πολλούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα